Българският национал по бокс Ергюнал Себахтин говори пред камерата на

...
Българският национал по бокс Ергюнал Себахтин говори пред камерата на
Коментари Харесай

Ергюнал Себахтин пред БНТ: Не мога да кажа, че съм разочарован от бронза, следващата ми цел е олимпийската квалификация

Българският национал по бокс Ергюнал Себахтин приказва пред камерата на Българска национална телевизия при завръщането си у нас след извоювания бронзов орден по време на европейското състезание в Белград.

Представителят ни в най-леката категория при мъжете до 48 кг показа, че е удовлетворен от оценката поради обстоятелството, че в продължение на половин година лекуваше травма, която го държеше отвън кръга.

" Отсъствах много време, защото претърпях тежка травма, тъй че не мога да кажа, че съм отчаян от бронзовия орден. Бях отвън кръга в продължение на шест месеца и за жалост пропуснах част от подготовката. Въпреки това считам, че това, което направих, не беше малко ", показа Себахтин.

" С треньорите към този момент обсъдихме какво би трябвало да се направи, с цел да надградя. Аз мисля, че в последните няколко години демонстрирам огромно развиване ", продължи той.

Боксьорът ни разяснява още и отличното показване на българския отбор по време на шампионата на Стария континент, в който родните състезатели завоюваха рекордните 11 медала - два златни, три сребърни и шест бронзови.

" Чувствам се горделив да бъда част от този български тим. Това обаче не е единствено мой триумф, а и на треньорите, тъй като те също се трудят доста като нас. Всеки един българин би трябвало да се гордее с това достижение ", безапелационен е Ергюнал.

Накрая той насочи взор и към идната олимпийска подготовка в Тайланд, където ще преследва квота за Париж 2024 при 51-килограмовите.

" Следващата ми цел е олимпийската подготовка в Тайланд, където ще вземам участие в по-горната категория до 51 кг. Надявам се да покажа, каквото мога и да печеля квота ", приключи Ергюнал Себахтин.

Цялото изявление гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР