Космическият апарат Солар орбитър прелетя край Венера. Това съобщава ТАСС,

...
Космическият апарат Солар орбитър прелетя край Венера. Това съобщава ТАСС,
Коментари Харесай

Космическият апарат Солар орбитър прелетя край Венера

Космическият уред " Солар орбитър " прелетя край Венера. Това оповестява ТАСС, базирайки се на Европейската галактическа организация (ЕКА).

Апаратът е прелетял на разстояние към 8000 километра от повърхността на планетата. Основната задача на сондата " Солар орбитър ", основана от ЕКА в партньорство с НАСА, е да изследва Слънцето. " Солар орбитър " разполага с топлинен щит, защото температурата, на която ще бъде изложен, може да доближи 600 градуса Целзий. През декември предходната година, галактическият транспортен съд направи маневра покрай Венера.

След 33 часа галактическият уред " Бепи Коломбо ", основан от ЕКА в съдействие с Японската организация за проучване на галактическото пространство, би трябвало да приближи Венера. Основната цел на тази задача е да учи Меркурий. Сондата ще прелети край Венера на разстояние 550 километра. За да спести гориво по време на полета, " Бепи Коломбо " ще извърши най-малко девет маневри.

Две от трите камери за наблюдаване на " Бепи Коломбо " ще вършат черно-бели изображения както във етапа на доближаване към Венера, по този начин и през идващите дни, когато се намира на дистанцията от нея. След това изображенията последователно ще се предават на Земята.

Термообразуващото устройство SoloHI на " Солар орбитър " разрешава наблюдаване на тъмната страна на Венера.

От ЕКА считат, че с тези две експедиции дават " неповторима опция за проучване на околната среда на Венера от разнообразни точки по едно и също време ".

Между 1 и 2 октомври сондата " Бепи Коломбо " се чака да премине край Меркурий на разстояние към 200 километра. На 27 ноември " Солар орбитър " ще прелети край Земята на разстояние 460 километра. Сондата ще продължи да прави постоянни прелитания край Венера, с цел да усили последователно наклона на своята орбита, което ще й разреши да следи по-добре неразучените полярни области на Слънцето.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР