Космическите пътувания стават все по-достъпни от техническа гледна точка, но

...
Космическите пътувания стават все по-достъпни от техническа гледна точка, но
Коментари Харесай

Искате ли да летите до Луната безплатно? Имате шанс!

Космическите пътувания стават все по-достъпни от техническа позиция, само че остават много скъпо начинание заради високите разноски за политане в орбита. Различни спонсори и настойници обаче помагаха на някои да се решат тези финансови проблеми.

Първата напълно цивилна задача на Crew Dragon C207 Resilience, планувана за тази година, ще бъде платена от 37-годишния създател на платежната платформа Shift4 Payments, Джаред Исаакман, който ще управлява експедицията.

Още по-уникално пътешестване, само че през 2023 година ще извърши японският милиардер Юсаку Маедзава, който стана първият пасажер на задачата dearMoon на галактическия транспортен съд Starship на SpaceX. Той също по този начин реши да заплати за още 8 места за цивилни, които ще избере самичък.

До 14 март всеки землянин има опция да се причисли към групата на японския бизнесмен, който е направил милиарди, продавайки компанията си Zozotown. Милиардерът предложения всеки да се причисли към задачата dearMoon, за която просто би трябвало да подадете заявление, чиято регистрация ще продължи до 14 март.
 Искате ли да летите до Луната гратис? Имате късмет!

В заявката заявителят би трябвало да уточни своето име, страна на престояване, адрес на е-поща и да прикачи фотографията си. Първоначалният скрининг ще стартира на 21 март, а физическият обзор ще се организира през май.

Юсака Маедзава заплаща цялото пътешестване, тъй че доброволците ще летят гратис. Мисията на dearMoon ще продължи към седмица: Звездният транспортен съд ще лети до Луната в продължение на три дни, ще отнеме към един ден, с цел да облети нашия сателит в окололунна орбита, и ще отнеме три дни, с цел да се върне на Земята. На кораба ще бъдат общо 10 или 12 души, осем от които ще бъдат взети от Маедзава.

Японецът обаче посочи и редица условия към претендентите. Бъдещият граждански астронавт би трябвало, преди всичко, да прави „ всяка активност “, която ще получи като задача и второ, претендентът би трябвало да бъде отборен състезател, кадърен да работи в група и да поддържа членовете на експедицията.

Основателят на SpaceX Илон Мъск означи, че задачата dearMoon ще разреши на хората освен да извършат първия цивилен полет до Луната, само че и да изпратят цивилни по-далеч, в сравнение с космонавти в миналото са летели. Пътят, по който " Звездният транспортен съд " възнамерява да премине, ще надвишава дистанцията, изминато от задачите на Аполон, които " качиха " астронавти на лунната повърхнина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР