Космическата агенция на Япония съобщи, че има планове до 2035

...
Космическата агенция на Япония съобщи, че има планове до 2035
Коментари Харесай

Япония се готви да строи завод на Луната

Космическата организация на Япония заяви, че има проекти до 2035 година да построи на Луната цех за произвеждане на водородно гориво, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Предприятието би трябвало да види бял свят в региона на Южния полюс на нашия натурален сателит, където се допуска, че има находища от лед. От него ще бъде получавана питейна вода, а същото по този начин О2 и водород. Последният съставен елемент може да бъде употребен също като гориво освен за напредване по Луната, а и за полети до орбитиращата над нея станция.

По предварителни планове за бъдещото произвеждане ще са нужни сред 21 и 37 тона вода. Заводът би разрешил доста да се понижат разноските за превоз на гориво от Земята. Успешната реализация на сходен план ще форсира темповете на усвояването на Луната и на космоса.

Миналата година Япония разгласи решението си да се причисли към лунната стратегия на НАСА и държавното управление подписа съответния контракт. Страната на изгряващото слънце ще си взаимодейства с американското галактическо ведомство за доставката на изследователско съоръжение, за продан на данни за лунната повърхнина, за взаимното основаване на луноход, а също по този начин и за вероятното изпращане на японски астронавти на Луната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР