Космическа е несъбраната от държавата сума от хазарт. Разкритието направи

...
Космическа е несъбраната от държавата сума от хазарт. Разкритието направи
Коментари Харесай

Космическа сума от хазарт – проспана

Космическа е несъбраната от страната сума от хазарт. Разкритието направи служебният министър на финансите Асен Василев по време на парламентарния надзор.

Общата несъбрана сума от
хазарт е 556 872 283 лв. и 136 236 978 лева лихви, заяви Василев, който отговори на въпрос каква част от несъбраните към 700 млн. лв. от хазарт са събрани по правосъден ред към 30 юни 2021 година По думите на служебния министър това е колосална сума.

Василев добави, че през днешния ден излиза публично отчет на Агенция " Държавна финансова ревизия ", където констатацията е, че от предоставените документи на финансовата ревизия не се е открил от страна на Държавната комисия по
хазарта да е прилагана посочената административно-наказателна наредба. " Т.е. не са си търсили парите ", посочи Василев.

Освен това за проверявания интервал е налице възнаграждение на по-малък от дължимия размер на таксата от уредниците на
хазартни игри, в резултат на решенията на Държавната комисия по хазарта, с които са одобрени разпоредбите им. " Т.е. освен, че не са си търсили парите, само че има дейни дейности, които са разрешили тези пари да не бъдат търсени и да не бъдат събрани ", разяснява още служебният финансов министър, представен от Българска телеграфна агенция. Той добави, че това е предоставено на прокуратурата.

Събраните пари от
хазарт са 34 105 155 лева, от които 12 млн. лв. към момента не са изцяло разпределени, защото се апелират. Отделно, има решение на съда, с което от 261 164 891 лева и рента в размер на 67 717 779 лева Съдът на първа инстанция е удостоверил 241 458 802 лева Т.е. все още имаме 34 млн. събрани и 241 млн. доказани от първа инстанция от съда в развой на обжалване, уточни Василев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР