Косми под мишниците, по краката, около бикини зоната. Премахването им

...
Косми под мишниците, по краката, около бикини зоната. Премахването им
Коментари Харесай

За или против естественото окосмяване

Косми под мишниците, по краката, към бикини зоната. Премахването им е нещо, което всяка жена прави. Поне по този начин е признато в обществото. Днес обаче се очертаван две трендове - някои дами вземат решение, че обезкосмяването е част от женствеността им и постоянно посещават козметик с тази цел, а други гледат на естественото окосмяване като нещо обикновено и преценят, че не е належащо да ги отстраняват. Наскоро извършено изследване, демонстрира, че 25% от дамите на възраст до 25 години са спрели да се обезкосмяват под мишниците. Процентът най-вероятно ще се усили вследствие на затварянето заради пандемията от ковид.

Звездите обаче от дълго време не се срамят да се демонстрират в „ естествен тип “. Последното доказателство за това е корицата на Vogue за август 2022 година, където Ема Корин гордо носи косъмчетата си под мишниците в рокля на Louis Vuitton.

Тъй като от ден на ден звезди обществено надвишават бинарността на пола, стандартите за хубост за благополучие се трансформират. През последните десетилетия обаче много звезди се опълчиха на парадигмата за окосмяването по тялото. Първа София Лорен беше тази, която предефинира нормите за хубост, като показва израснали косми под мишниците в изрязани рокли. А космите на Грейс Джоунс под мишниците беше естествено допълнение към стила й, изменящ пола през 70-те и 80-те години на предишния век. Мадона и Лиза Бонет също хвърлиха бръснача и се включиха в групата не известните персони, които трансформират разпоредбите.

Не остана по-назад и една от любимките на Америка – Джулия Робъртс, която поздрави тълпата на премиерата в Нотинг Хил с гъсти кълбета от косми под мишниците през далечната 1999 година През 2017 година Лола Кърке се появи на Червения килим за премиите Златен глобус с доста косми в прилепнала по тялото рокля. И когато актрисата и активистка за обществена правдивост Амандла Стенберг имаше косми под мишниците на европейската премиера на The Hate U Give или Жанел Моне дойде на публична гала през 2022 година, облечена във футуристична позлатена рокля на Ralph Lauren с мъхести подмишници, това бяха мощни моменти, противоречащи на нормите.

С течение на годините виждаме, че от ден на ден известни персони се появяват на обществени места в естествен тип.

Какво е вашето мнение за естествеността - акцентира ли вашата женственост естествения ви тип или пък се чувствате неловко и друго, в случай че се появите на плажа необезкосмени?

Ето и някои от най-ярките представителки на естествеността:





Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР