Косатките са невероятни създания. Те са много умни и много,

...
Косатките са невероятни създания. Те са много умни и много,
Коментари Харесай

Умираща на скалите косатка зовяла за помощ (видео)

Косатките са невероятни създания. Те са доста умни и доста, доста огромни. Ето защо  от време на време изпадат в проблематични обстановки.

Точно като в този случай, когато една косатка се пробвала да преплува над подводните скали, само че се заклещила сред тях.

Това прочувствено видео ясно демонстрира какво може да се случи, в случай че косатката се заклещи сред скалите. Може даже да почине!

Но за благополучие имало кой да й окаже първа помощ. Косатката била поддържана жива в продължение на осем часа от специфичен екип от откриватели на китове и доброволци на северното крайбрежие на Британска Колумбия (Канада).

„ Тя плачеше доста, което разкъсваше сърцата ни, само че с надигането на прилива имаше доста възгласи, защото този кит най-сетне беше свободен “, се споделя в обява във Фейсбук от групата The Cetacean Lab.

Рано сутринта групата получила позвъняване от сътрудник за изхвърлената на брега косатка, която била заседнала измежду скалите скали по време на отлив.

„ Тя плачеше постоянно, което разкъсваше сърцата ни, само че с надигането на прилива имаше доста възгласи, тъй като китът най-сетне беше свободен “, се споделя в обява във Фейсбук от групата The Cetacean Lab.

„ Решихме, че най-хубавото нещо, което би трябвало да създадем, е да я държим хладна, което означаваше да полеем вода върху тялото й и използвахме одеяла и чаршафи “, сподели Херман Меутер, съосновател на Cetacean Lab.

„ Това беше единственото, което можехме да създадем. “

Меутер сподели, че могат да видят смяна в държанието на косатката, когато почнали да й оказват помощ.

„ Първоначално тя беше уплашена, можеше да се види, че дишането й става малко по-бързо “, споделя той.

Но след към 15-20 минути животното почнало да се успокоява. „ Мисля, че тя знаеше, че сме там, с цел да й помогнем “.

Вижте това вълнуващо видео, в което китът получава своята независимост:

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР