Корупцията не е само злоупотреба с обществени средства, тя подкопава

...
Корупцията не е само злоупотреба с обществени средства, тя подкопава
Коментари Харесай

Радев на форума на Байдън: Корупцията подкопава държавния суверенитет

Корупцията не е единствено корист с публични средства, тя подкопава държавния суверенитет и националните ползи, лимитира опциите за развиване и лишава жителите от сигурност и разцвет. Това съобщи президентът Румен Радев по време на Втората среща на върха за народна власт. Форумът се организира във формат видеоконферентна връзка, а българският държавен глава е поканен за присъединяване от президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Тази година събитието се семейства от Съединени американски щати, Коста Рика, Нидерландия, Република Корея и Република Замбия.
 Съединени американски щати ни споделят
Съединени американски щати ни споделят " вземете се в ръце ", счита Елена Поптодорова

Бившият дипломат пита за какво пазим " това остаряло законодателство "

В рамките на националното изявление президентът Румен Радев открои редица опасности пред демократичните правила и интернационалния правов ред, произлизащи от войната сред Русия и Украйна. " Войната заплашва жизненоважни обществени и стопански цели , както и сигурността, съобщи българският президент и посочи нуждата от дейно съдействие сред демократичните страни изключително в подтекста на противопоставяне на корупцията ", сподели той.

Румен Радев акцентира управителната роля на България в тематичната работна група , фокусирана върху ролята на антикорупционните политики, която беше основана в границите на Годината на деяние, оповестена от президента на Съединени американски щати Джо Байдън при закриването на Първата среща на върха за народна власт през декември 2021 година Румен Радев добави, че в тази тенденция България е построила партньорство с други страни, както и с представители на гражданското общество.

Предприетите дейности от служебното държавно управление в битката с корупцията и квалифицираните законови промени , включващи значими антикорупционни ограничения като реформиране на КПКОНПИ и обезпечаване на механизъм за без значение следствие на закононарушения, осъществени от висши прокурори в сходство с практиката на Европейския съд по правата на индивида, също бяха маркирани от президента. Държавният глава уточни, че 48-ото Народно заседание към този момент е приело нов закон за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващия информация за нередности, както и значими законодателни промени за подсилване на административния потенциал на настоящата в България Европейска прокуратура и за въвеждането на модерни технологии в правосъдната система.
 Държавният департамент уточни старите недостатъци на България
Държавният департамент уточни старите недостатъци на България

Те са корупцията, малцинствата и противозаконните арести

Във Втората среща на върха за народна власт предложения за присъединяване са изпратени до към 120 страни и организации. Лидерският сегмент на форума се организира в границите на пет тематични пленарни сесии, които ще стартират след отправянето на къси приветствия от страните съдомакини. Срещата на върха ще приключи с приемане на декларация.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР