Коронното постижение на Елизабет II, която почина в четвъртък след

...
Коронното постижение на Елизабет II, която почина в четвъртък след
Коментари Харесай

Кралицата, която се движеше с променящия се свят

Коронното достижение на Елизабет II, която умря в четвъртък след 70 години на трона, беше да резервира известността на монархията през десетилетия на сеизмични политически, обществени и културни промени, които заплашваха да я трансфорат в анахронизъм.

Достойна, надеждна фигура, която цари по-дълго от всеки различен английски монарх, Елизабет оказа помощ за превеждането на институцията през актуалния свят, премахвайки формалния велможа обред и правейки я малко по-отворена и налична.

За огромна част от света тя беше въплъщение на Англия, само че си оставаше нещо като мистерия като персона, в никакъв случай не даде изявление и рядко показваше страсти или оферираше персонално мнение обществено – жена, приета от милиони, само че позната съвсем за никого.

Нейният внук принц Уилям съобщи в ефирен филм през 2012 г, че кралицата е внесла живот, сила и пристрастеност в делата на короната, съумяла е да развие и модернизира монархията като никой различен.

 
Кралицата е неповторима, нейната именита отдаденост на дълга и методът, по който е известна да вземем за пример измежду Британската общественост са симптоматични. Огромният триумф на визитата й в Ирландия е индикативен образец за метод на безупречно държание. Написаната Конституция по време на нейното ръководство ще бъде част от наследството й. Що се отнася до компликациите, коства си да напомним, че 90-те години на предишния век бяха призрачен сън за кралското семейство.
Ричард Фицуилям, кралски коментатор 

Ще бъде ли крал Чарлз III заслужен правоприемник на майка си. Неговата персона е спорна, имайки поради персоналния му живот и отхвърли му да поддържа сина си Хари, когато реши да живее надалеч от кралското семейство.

 
Простите обстоятелства са, че е доста малко евентуално наследството на кралицата да бъде опетнено от това, което се случи през последните години. Но, въпреки това, Чарлз ще го направи безспорно, възкачвайки се на трона, в случай че няма някакво излекуване, което не виждам сега.  
Ричард Фицуилям, кралски коментатор

Чарлз III ще има сложната задача да ръководи монархия, минала през доста стихии и тествания, само че все пак устояла на провокациите. Той осъзнава отговорността си, защото цялостен живот се е подготвял за това да носи короната. Биографи цитират Чарлз, че е „ доста мъчно да свикне с големите упования, само че той е бил учтив да усеща един специфичен дълг към страната.

Въпреки проблемите в персоналния му живот и интензивния медиен интерес, Чарлз в никакъв случай не е обмислял съществено да се откаже от своя дълг.

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР