Коронавирусната криза отрезви европейските граждани, накара ги да погледнат по-отблизо

...
Коронавирусната криза отрезви европейските граждани, накара ги да погледнат по-отблизо
Коментари Харесай

Европейците искат пълна промяна след коронакризата

Коронавирусната рецесия отрезви европейските жители, накара ги да погледнат по-отблизо проблемите на другия и да желаят смяна, демонстрират резултатите от ново изследване, представено от онлайн изданието Politico.eu.

Проучването е осъществено от неправителствената организация More in Common в шест страни - Франция, Германия, Италия, Холандия, Полша и Англия в интервала 19 юни – 8 юли т.г.

Пълният отчет с данните ще бъде оповестен другия месец, написа investor.bg.

Резултатите от анкетата демонстрират, че болшинството от участниците във всичките шест страни декларират, че пандемията от новия ковид COVID-19 ги ​​е направила „ по-запознати с изискванията на живот на другите хора “ в тяхната страна. Това показват 56% от интервюираните в Полша и Франция и 73% в Италия.

Кризата провокира сходни реакции и оттатък националните граници. Около три четвърти от всички интервюирани са съгласни, че „ без значение от кое място сме, като хора ние в основата си сме идентични “.

Във всички шест страни има необятно единодушие, че животът не може да продължи както преди ковид.

" Много хора желаят да употребяват рецесията, с цел да провокират смяна на системата ", споделя Матийо Льофевр, изпълнителен шеф на More in Common.

Желанието за ново начало се демонстрира изключително във връзка с въпросите за околната среда. Зелена нова договорка, „ която прави огромни държавни вложения, с цел да направи стопанската система ни по-екологична “, резонира позитивно с 59 % от интервюираните в Германия, 71 % в Полша и 77 % в Италия.

Около половината от интервюираните от Франция и Германия обаче декларират, че се тормозят, че „ задължението за запазване на околната среда ще се забави или спре “. Това се отнася за 75% от италианците.

Льофевр споделя, че Италия е добър образец за това по какъв начин рецесията предизвиква апетита за смяна. Повече италианци упорстват държавната помощ за бизнеса да се обвърже с избрани условия спрямо жителите на Германия, Франция, Полша и Холандия. Общо 91% от интервюираните в Италия поддържат искане фирмите да спрат да употребяват данъчни убежища и заплащат налозите си вкъщи.

Eдна трета от италианските интервюирани заявяват и подготвеност да платят по-висок налог върху приходите, с цел да оказват помощ за финансирането на икономическото възобновяване. Само Англия надвишава този резултат – там делът на готовите за по-високи налози е 44%.

Солидарността обаче не се лимитира единствено до националните граници, като 48 % от холандските респонденти поддържат концепцията за Европейски фонд за възобновяване и общ дълг, макар че държавното управление на Холандия е в съпротива на предлагането.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР