Коронавирусът ще продължи да се разпространява интензивно, докато обществата се

...
Коронавирусът ще продължи да се разпространява интензивно, докато обществата се
Коментари Харесай

СЗО ни попари, каза защо коронавирусът няма да спре

Коронавирусът ще продължи да се популяризира интензивно, до момента в който обществата се връщат към общественото разбъркване и подвижност от предпандемичния интервал, разгласи в сряда шефът по незабавните случаи на Световната здравна организация (СЗО) Майк Райън.

Мария ван Керкхове, механически началник на СЗО по COVID-19, сподели, че през ваканционния интервал в края на годината е значимо всеки да вземе ограничения за отбрана против COVID-19, в това число имунизация и обществено разграничаване.

Ръководителят на СЗО Тедрос Гебрейесус изрази угриженост, че имунизациите против COVID-19 вдъхват " подправено възприятие за сигурност ", оповестява ТАСС.

" Загрижени сме за подправено възприятие за сигурност в доста страни и общности ", сподели той на брифинг в Женева.

Може да има чувството, че с имунизациите " завършва пандемията COVID-19 и имунизираните не би трябвало да вземат никакви защитни ограничения ". " Ваксините избавят животи, само че не предотвратяват изцяло предаването на вируса ", сподели Гебрейесус.

Преди появяването на вид делта на ковид, се оповестява, че имунизациите са понижили предаването с към 60%, а след неговото появяване процентът е понижен до към 40%.

Въпреки че Европа още веднъж е епицентърът на пандемията COVID-19, никоя страна не е отвън заплаха, сподели той.

В тази връзка ръководителят на СЗО прикани всички страни да продължат да подхващат всеобхватни ограничения за попречване на разпространяването на ковид.

Такива ограничения включват носене на маски и физическо разграничаване. Освен това обществеността се поучава да заобикаля местата с доста хора, а срещите би трябвало да се организират навън или в добре проветриви пространства.

В допълнение към достъпа до имунизации, хората във всички страни би трябвало да имат достъп до бързи проби за ковид, както и " нови благоприятни условия за лекуване ".

Според Гебрейесус актуалният безпорядък с пандемията допуска, че " светът се нуждае от мощно световно съглашение, с цел да откри разпоредбите за подготовка и реагиране на пандемии ".

На тази тематика ще бъде отдадена специфичната сесия на Световната здравна асамблея, която ще се организира в Женева от 29 ноември до 1 декември, напомни шефът на СЗО, като изрази убеденост, че този конгрес ще послужи като " стартова площадка " за пускане създаването на интернационален документ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР