Коронавирусът ще бъде главният кръчмар в сметките на всички, коментира

...
Коронавирусът ще бъде главният кръчмар в сметките на всички, коментира
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Коронавирусът ще бъде главният кръчмар в сметките на всички


" Коронавирусът ще бъде основният кръчмар в сметките на всички ", разяснява идната изборна за България 2021-ва година пред БНР социологът Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп интернешънъл ".

Според него значима ще е следизборната тактичност на участниците в идните парламентарни избори. Той открои два разновидността - или всички против ГЕРБ, или съживен ГЕРБ:

" Първият е всички против ГЕРБ, който е да се събере несъбираемото. Под формата на експертен или програмен кабинет, който да свърши някаква черна работа. Може би с стеснен мандат, а след това страната умерено да легне на нови релси. Нещо, което гледахме в злополучния опит " Орешарски ". От мъдростта на тези хора ще зависи дали ще има римейк на 2013-а година и това ще е неприятният. Вторият вид е да се сътвори ново пространство за маневриране на ГЕРБ. Тук въпросът е ще се промени ли ГЕРБ и ще се промени ли Движение за права и свободи. Виждате, че една от стилните злословия в този момент е " ГЕРБ с човешко лице ", а една от стилните спекулации е какво става с икономическото крило в Движение за права и свободи, което въплъщаваме с облика на Делян Пеевски. Това ще е едно от нещата, които ще гледаме през 2021-ва. Ако това е допустимо, ще има една огромна въпросителна в лагера на градската десница - ще одобри ли тя един ГЕРБ с по-западно лице ".

По думите на социолога Борисов си е представял 2020-а година като исторически бенефис след триумфите през 2019-а - против Цветан Цветанов, против Българска социалистическа партия и срещата с Доналд Тръмп.

" Тъкмо митингите и коронакризата настървяват Борисов да мисли за още управнически мандат, тъй като той желае да остане с положително в историята, а 2020-а не предложи такава опция ".

Във връзка с появилата се догадка за Николай Младенов (бивш министър в държавно управление на Борисов и делегат на Организация на обединените нации за Близкия изток) като предстоящ министър председател на България, Симеонов разяснява: " Това може да е нечиста сделка и нищо изключително, само че е показателно за ветровете, които ще духат в България през тази година и би трябвало да ги следим. Сагата с Младенов е симптоматична с това дали ще продължава американизацията на района на Балканите.... Бойко Борисов има поддръжка от Съединени американски щати. Президентът Румен Радев стартира да приказва извънредно интензивно за самодейността " Триморие ". Главният прокурор Иван Гешев намира контакт със западните сътрудници. Движение за права и свободи е евро-атлантически насочено. Един от главните процеси е дали България ще продължи да се придвижва към американска орбита ".

Социологът не изключи дуел сред Бойко Борисов и Румен Радев на идните президентски избори, само че акцентира, че Борисов не би бил в доста добра позиция, тъй като актуалният президент има публично доверие.

" Едно счепкване на Българска социалистическа партия с Румен Радев може да докара до разединение в лявото пространство ", предвижда Първан Симеонов и уточни, че Корнелия Нинова е един от дребното политици, които приключват годината на плюс.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР