Коронавирусът се отразява сериозно на ресторантьорския бизнес в глобален мащаб.

...
Коронавирусът се отразява сериозно на ресторантьорския бизнес в глобален мащаб.
Коментари Харесай

10% от световните ресторанти фалират

Коронавирусът се отразява съществено на ресторантьорския бизнес в световен мащаб. Светът е на път напълно да промени пейзажа на предлагането на храни, защото стотици ресторантьори са подали заявки за банкрут през последните три месеца съгласно консултантската компания Aaron Allen & Associates и обстановката е в положение да се утежни, предава Bloomberg.

Дори преди международната пандемия да провокира трагична и невиждана смяна в държанието на потребителите, ресторантьорството страдаше от възходящ дълг и прекомерно огромна конкуренция. Сега обстановката се утежнява още повече.

" Според оценките ни до към 10% от всички заведения за хранене в международен мащаб ще изчезнат, като 20% или повече също ще преминат през развой на преструктуриране ", съобщи създателят Арън Алън. " Според нас това е консервативният вид ", сподели той.

По думите му има към 22 милиона ресторанта по целия свят, тъй че прогнозата допуска, че 2,2 милиона от тях ще се затворят. В Съединени американски щати промишлеността наема 15,6 милиона служащи, съгласно Националната асоциация на ресторантьорите.

OpenTable, който наблюдава активността на заведенията за хранене, базирайки се на резервации, пресмята, че обстановката с банкрутите може да бъде още по-лоша.

Ресторантите се пробват да намерят нови способи за оцеляване, правейки отстъпки. Мнозина са понижили личния състав и са прекроили менюто си, с цел да понижат разноските.

На този декор разноските им се усилват за пазаруване на маски на чиновниците, дезинфектанти и термометри.

В Съединени американски щати да вземем за пример, равнището на работа на заведенията за хранене варира според от локалните трендове и преодоляването на вируса. Чикаго сега е в трета фаза от процеса на възобновяването на бизнеса в пет стъпки, която включва разкриване на кафенета и заведения за хранене навън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР