Коронавирусът, който причинява заболяването Covid-19, вероятно е бил изпуснат от

...
Коронавирусът, който причинява заболяването Covid-19, вероятно е бил изпуснат от
Коментари Харесай

Бивш директор на CDC на САЩ: Covid вирусът вероятно е изпуснат от лаборатория в Ухан

Коронавирусът, който предизвиква болестта Covid-19, евентуално е бил изтърван от лаборатория в китайския град Ухан, заяви Робърт Редфийлд - бившият шеф на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (Centers for Disease Control and Prevention, CDC), народен институт за публично опазване на здравето на Съединените щати. Това агенция предаде Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Версията, че вирусът е изтърван от китайска лаборатория, която бе отхвърлена от огромен брой епидемиолози, сътвори напрежение сред Китай и Запада, отбелязва Ройтерс.

" Аз не преставам да считам, че най-вероятният генезис на вируса в Ухан е лаборатория, от която той е бил изтърван. Не е нещо извънредно респираторни вируси, подлагани на обработка в лаборатории, да заразят чиновник на лабораторията ", сподели Редфийлд в изявление за телевизия Си Ен Ен.

Според Редфийлд е малко евентуално вирусът, който " се трансформира в един от най-заразните в човешката история ", да се е трансферирал непосредствено от прилепи, както настояват мнозина специалисти.

Мнението на Редфийлд, който оглавяваше Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите по времето на мандата на някогашния американски президент Доналд Тръмп, бе споделяно, по време на ръководството на Тръмп, от други високопоставени представители на държавното управление на някогашния президент, в това число някогашният държавен секретар Майк Помпео.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР