Коронавирусът е предразположен към многоетапна мутация в човешкото тяло, чийто

...
Коронавирусът е предразположен към многоетапна мутация в човешкото тяло, чийто
Коментари Харесай

Жена с ХИВ е имала 21 мутации на COVID-19

Коронавирусът е благоразположен към многоетапна разновидност в човешкото тяло, чийто имунитет е отслабен от зараза с ХИВ, откриха от учени от Южна Африка.

Както оповестява в понеделник локалното радио SABC, поради спиране на лекуването на ХИВ 22-годишна жена с COVID-19, който е бил в организма ѝ в продължение на 9 месеца, претърпява 21 разновидности. Едва когато пациентката стартира още веднъж да приема медикаментите си за ХИВ, имунната ѝ система е укрепнала и е победила COVID-19 в границите на 9 седмици.

Според учените младата жена е била инфектирана с Делта варианта. „ Мутацията на ковид при пациент с ХИВ, който не приема медикаменти за лекуване на ХИВ, съставлява евентуален път за появяването на нови разновидности на COVID-19 “, се споделя в изследването.

По данни на СЗО Южна Африка е преди всичко в света по брой пациенти с ХИВ. В момента в страна с население от 59,6 милиона души има 7,7 милиона заболели от СПИН, което е съвсем 13% от общото население. В същото време във възрастовата група от 15 до 49 години тази цифра доближава 18,7%. Според статистическата работа на Южна Африка в страната всяка година умират 10% от общия брой смъртни случаи на носители на ХИВ в света.
ТЕМА преди 2 часа 370 преди 2 часа 2567 преди 3 часа 1022
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР