Коронавирусът COVID-19 взе първа жертва в България - 66-годишната жена,

...
Коронавирусът COVID-19 взе първа жертва в България - 66-годишната жена,
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Шофьорите от градския транспорт в София няма да продават билети

Коронавирусът COVID-19 взе първа жертва в България - 66-годишната жена, която през вчерашния ден беше настанена в " Пирогов " с позитивна проба, умря през вчерашния ден..

" Дневник " следи в действително време развиването на събитията.

Ключови моменти 12:12Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е предложила на депутатите да лимитират пътуванията и срещите в страната, изключително в региони, където към този момент има доказани случаи на ковид. Командировките в чужбина са спрени, както и не се позволяват посетителски групи в Народното събрание.

От сряда работата на публицистите е лимитирана и не се позволява свободно придвижване на медиите по коридорите на Народното събрание. Заради недоволството на кореспонденти Цвета Караянчева даде обещание да приказва с управленията на парламентарнигрупи да спомагат депутатите, към които има въпроси, да дават изявленията за медиите.11:24Лекарите над 60-годишна възраст могат да правят нерискова активност и по този начин отново да подкрепят здравната система. Това предложи някогашният шеф на " Пирогов " Спас Спасков в изявление за телевизия " Блумбърг - България ". Спасков сподели, че единствено към 60% от болничните кревати в държавните и общински лечебни заведения се употребяват. във връзка опасенията за дефицит недостиг на инсталация той сподели, че тя може да се мести от едно по-ненатоварено поделение, към друго.11:08Съдилищата в Разград и Исперих стопират до 27 март разглеждането на каузи в открити правосъдни съвещания като мярка за ограничение на риска от разпространяване на ковид, съобщи Българска телеграфна агенция. Изключение ще се прави единствено за неотложните правосъдни производства, които изискват неотложно изговаряне.10:57Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова се не разрешава продажбата на билети от водачите в публичния градски превоз, заяви Нова телевизия. Това е една от ограниченията на Столична община по отношение на ковид.09:27  Дончо Барбалов
© Велко Ангелов

Дончо Барбалов

Капацитетът на Втора градска болница е да поеме до 50 инфекциозно заболели. Това заяви пред медиите зам.-кметът на София Дончо Барбалов. Общинското лечебно заведение е несъмнено да поеме при потребност пациенти с ковид, само че към този момент заповед за преструктурирането й няма. Трансформацията ще отнеме 72 часа. Няма да бъдат допускани инфекциозно заболели пациенти преди и последните пациенти на болничното заведение да бъдат изведени. Ще бъде употребен личния състав на Втора градска болница, в случай че има потребност ще бъдат привлечени и други експерти от другите общински лечебни заведения, сподели Барбалов. Тук ще бъдат одобрявани по-леки случаи, тежките случаи, в случай че има такива, ще бъдат одобрявани във ВМА, Пирогов, Александровска болница, където имат доста положителни реанимации. 09:00Сериозно се е влошило положението на мъжа, настанен в " Пирогов ", чиято брачна половинка стана първата жертва на ковид в България. Медиците дефинират положението му като сериозно, заяви антикризисният щаб.08:31Петима души от Габрово, които са се върнали от Италия и им е публикуван болничен за карантина поради ковид, не са открити от Министерство на вътрешните работи на адресите си. В момента се търсят и в случай че са нарушили карантината, няма да получат обезщетение. Това заяви пред Би Ти Ви шефът на Националния застрахователен институт Ивайло Иванов.

Габрово е един от трите града, в които има диагностицирани случаи на ковид. Какво още сподели шефът на Национален осигурителен институт четете тук.08:16Полицията, жандармерията и Районната здравна ревизия в София са блокирали входовете на стоковия базар " Илиянци ", заяви БНР. Твърдеше се, че на базара работи синът на първата жертва на заболяването. Впоследствие тази информация се е оказала погрешна, само че акцията не беше анулирана.

" Фактът, че това е място, където се събират доста хора, прави една такава акция потребна - в смисъл инспекция по какъв начин работят хората там, стерилизация и по опция понижаване на скупчването на огромни групи хора ".
разяснява пред Българска национална телевизия основният здравен държавен контрольор доцент Ангел Кунчев

Органите на реда, екипирани с маски и ръкавици, ревизират документите на хората, които работят в базара, преди да ги пуснат вътре. Ще се ревизира и здравният им статус.

Радиото оповестява, че акцията се организира взаимно с организация " Митници " и Национална агенция за приходите като се ревизира както за източници на болест, по този начин и произхода на стоките, както и дали са платени акцизи.08:07Вчера са излезли резултатите на 136 проби за ковид единствено с един позитивен резултат, заяви на постоянен брифинг тази заран шефът на Военномедицинската академия и ръководител на спешния щаб доктор Венцислав Мутафчийски.

Положителният резултат от две проби е на лекарка, която е била в чужбина на два медицински конгреса. Тя е в положително общо положение. Тази нощ със признаци на грип е призната жена, която е била в контакт с лекарката. Тя е в устойчиво положение, следва да й бъдат направени проби. Предстои да бъдат взети проби и от останалите хора, с които лекарката е контактувала.

Вчера Световната здравна организация разгласи пандемия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (367)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР