Коронавирусът беляза неизличимо 2020 година. В същото време пандемията бе

...
Коронавирусът беляза неизличимо 2020 година. В същото време пандемията бе
Коментари Харесай

Съдия Нели Куцкова: Уникално бе, че хората поискаха оставката на главния прокурор

Коронавирусът беляза неизличимо 2020 година. В същото време пандемията бе опрощение и прикритие за вземането на знакови политически решения. На прага сред 2020-а и 2021-а Mediapool се обърна към изявени персони от разнообразни професионални сфери. Днес е редът на арбитър Нели Куцкова, която правораздава в Софийския апелативен съд. Тя е някогашен ръководител на Съюза на съдиите в България, някогашен член на Висшия правосъден съвет и претендент за вицепрезидент през 2001 година дружно с президента Петър Стоянов. И в този момент имаше смелостта да отговори на въпросите на Mediapool.

Коронавирусът изненада всички и обсеби 2020 година. Покрай него се роди терминът " новото обикновено “, с което би трябвало да свикнем да живеем. Но може ли да се окаже, че коронакризата ни е върнала към някои позабравени " остарели “ и по-важни неща?

Много се надявам, че това тестване ни е предиздвикало да се замислим за това, че ние – хората, станахме прекомерно високомерни и безотговорни към природата. И тя съществено ни сподели, че не сме всесилни. А с рестриктивните мерки ще би трябвало да свикнем, без да хленчим. Не е покруса, че ще се лишим от някои развлечения и удоволствия. Страшното е, че доста хора изгубиха прехраната си и по-страшно – живота си.

Човечеството помни и по-тежки времена, само че е оживяло. И тъй като видяхме какъв брой сме нежни и уязвими, нека да стартираме да се радваме на простичките неща и да станем по-добри едни към други. Може да звуча наивно, само че не се отхвърлям от вярата.

С кои други събития, процеси, персони или кавги ще запомните 2020 година?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР