Корнелия Нинова предлага зетя на своята шефка на кабинета и

...
Корнелия Нинова предлага зетя на своята шефка на кабинета и
Коментари Харесай

Безпрецедентна наглост! Нинова удари ограничителя – иска зетя на секретарката си за… шеф на БНБ

Корнелия Нинова предлага зетя на своята шефка на кабинета и някогашна секретарка на Сергей Станишев като министър председател Иренка Борисова за шеф на Българска народна банка. Поради фамилните си връзки с офис-мениджърката, откакто беше отхвърлен от Уника, шефката на Българска социалистическа партия го назначи за началник на Фонд земеделие при кабинета Петков – Нинова.
И то макар спора на ползи, който съществуваше, защото същата Иренка колеше и бесеше като консултант на земеделския министър, въпреки – отвън селския си генезис, тя да не има друга подготовка за поста. Зетят зае мястото, защото Нинова не можа да наложи на Бойко Рашков да значи брачна половинка на Борисова за шеф на Граничната полиция. Нейният интерес към браздата е още от времената на Тройната коалиция. тогава Иренка стоеше на входа и на изхода на външата за Европейски Съюз граница и митница на Гюешево, както чудесно помним. Сигурно е случайност, само че тогава цяла Западна България пушеше прехвърчали през браздата по втория метод македонски и сръбски цигари.
Николай Каварджиклиев е роден на 12 декември 1968 година в гр. Стара Загора. Магистър е по „ Финанси и заем “, със специализация „ Банково дело “ на УНСС-София от 1992 година
Притежава богат опит в ръководството на банки, в това число европейски, и огромни финансови институции. Ценното е, че експертизата му се разгръща както върху обществения, по този начин и върху частния бранш, което обгръща цялата активност на институция като Българската национална банка, написа 19min.bg.
Професионалната му кариера стартира през 1993 година в Банка ДСК АД като банков специалист. От 1997 година до 1998 година е районен шеф на Банка ДСК АД. В интервала януари 1999 година до октомври 2000 година е изпълнителен шеф и член на УС в ДСК Банк АД. Освен това е бил член и на УС на Булстрад ДСК-Живот АД. След това е бил шеф Банкиране на дребно в КБ Хеброс АД (октомври 2000 година – септември 2001 г.) и изпълнителен шеф и член на УС на КБ Биохим АД.
От септември 2002 година до март 2005 година е пълномощник в ДЗИ АД. Заемал е и позицията старши консултант в EQUEST Investment fund (март 2005 – март 2006 г.), член на УС на Летище София (2005-2009 г.). Преди да бъде изпълнителен шеф и член на УС на Уника АД и на Уника Живот АД (януари 2010 година – декември 2022 г.), е работил като кънтри управител за България в най-голямата австрийска застрахователна компания Уника интернешънъл, Виена (ноември 2005 – декември 2009 г.). От януари 2021 година до 17 януари 2023 година е член на Надзорния съвет на Уника АД.
В интервала от 2 март 2022 година до 22 август 2022 година е бъл изпълнителен шеф и член на УС на Държавна фирма „ Земеделие “.
Владее британски и съветски език.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР