Корнелия Нинова посреща новата 2023-а година в патова ситуация и

...
Корнелия Нинова посреща новата 2023-а година в патова ситуация и
Коментари Харесай

Нинова в шах и мат: Загуби мнозинството в пленума

Корнелия Нинова посреща новата 2023-а година в патова обстановка и на ръба да загуби Българска социалистическа партия под краката си. Социалисти осведомиха редакцията на Lupa.bg, че всички решения за това дали Столетницата да се коалира - с Продължаваме промяната в границите на втория мандат, връчен на проектопремиера акад. Николай Денков от Румен Радев, или вероятно в нов троен съюз - с ГЕРБ и Движение за права и свободи, ще се взимат единствено на база на съвещанията на Изпълнителното бюро, само че не и на пленума. А повода Нинова да упорства за свикването на Националния съвет се кореняла в внезапен отлив на поддръжка от членовете му за провежданите от нея политики. 

Простата аритметика демонстрира, че сега Нинова се употребява с доверието на едвам 50% от състава на пленума, изключително след окончателното възобновяване на участието на изключените от нея Кирил Добрев и Калоян Паргов в него, несъмнено от съда. 

В същото време преди последното съвещание на алените на " Позитано " 20 (миналата година - б.р.), Нинова махна още осмина опозиционери по разнообразни аргументи. На тяхно място обаче по правилник би трябвало да влязат идващите по брой гласове, получени на Конгреса.

За страдание на соцшефката - и те са от опозиционерските крила в партията, което на процедура прави болшинството й за пробутване на каквито и да е нейни решения - извънредно нежно. 

Нещо повече, Корнелия Нинова продължава да не позволява Паргов и Добрев до гласуванията на Националния съвет, като се базира на Общопартийната контролна комисия.

В случай, че тази нейна процедура се задържи, може да се стигне даже до оспорването на бъдещите регистрации на Българска социалистическа партия пред ЦИК за присъединяване в възможни нови предварителни парламентарни избори, само че и за локалния избор през октомври. А повода за това е, че двамата социалисти, върнати съответно като членове на пленума от Върховен касационен съд, са част от настоящото положение на Столетницата по фирменото й дело. 

В случай, че фактически загубата на болшинството към Нинова лъсне на идващото събиране на Народно събрание, червени към този момент предвиждат и разбъркване на водаческите места, избрани от нея, от страна на опозицията. 

Междувременно водачът на делегацията на бесепарите в Европарламента и посочен за флагман на въпросното анти-Нинова крило Петър Витанов разгласи решение да спре да заплаща членски импорт и го пренасочи към локалните структури в опит те да бъдат оздравени. Витанов припомня, че локалните организации на Българска социалистическа партия са оставени на произвола на ориста.

Повече от 2 години до тях не е стигнал нито лев от държавната дотация на партията, получавана на " Позитано " 20. Очаква се протестните дейности на Витанов да бъдат продължени и от други членове на пленума, както и даже от един-двама депутати в родния парламент, осведомят ни още източниците на Lupa.bg. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР