Корнелия Нинова и БСП ще останат в коалицията, независимо какво

...
Корнелия Нинова и БСП ще останат в коалицията, независимо какво
Коментари Харесай

Истината лъсна! БСП остава в коалицията дори и да изпратим оръжие: Заплахите на Нинова – кьорфишек

Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия ще останат в обединението, без значение какво ще се случи на дебатите и на гласуването в сряда на предлагането за изпращане на военна помощ за Украйна, оповестява ПИК. Вицепремиерът и министър на финансите към този момент има планувани срещи за дните до края на седмицата, като в това число ще заведе работодателските организации на среща с премиера Кирил Петков в четвъртък, 5 май. С други думи Нинова си е направила своите проекти като вицепремиер и министър, защото няма никакво желание да сдава властта.

Припомняме, че алената лидерка плаши с овакантяване на обединението още откогато се прокрадна концепцията страната ни да изнася оръжие за Киев. През миналата седмица обаче Нинова загатна, че заканите са единствено кьорфишеци, с цел да се хареса на така и така дребното останали симпатизанти на Българска социалистическа партия.

Вицепремиерката стартира да приказва, че ще напусне властта, в случай че държавното управление вземе решение за изнасяне на оръжие. Това обаче няма по какъв начин да се случи, защото решението ще пристигна от Народното събрание и съгласно мнозина анализатори и политически специалисти Нинова ще употребява този фиктивен мотив, с цел да остане в ръководството.

Кирил Петков и Лена Бориславова също показаха своите вярвания, че Българска социалистическа партия няма да напуща обединението, а удостоверение на думите им косвено пристигна и от днешното известие на Министерски съвет:

„Премиерът Кирил Петков ще организира среща с представители на работодателските организации в четвъртък, 5 май, оповестиха от Правителствената пресслужба. Повод за поканата за полемиката в Министерския съвет са цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор ограничения.

В срещата присъединяване ще вземат също вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова. В този подтекст стартира изпращането на формалните предложения за събитието, което ще продължи и в първите работни дни след празниците.“

Какво ще прави Нинова на 5 май на среща с работодателите и премиера, в случай че предходния ден се е гласувало предлагането за военна поддръжка за Украйна? Защо вместо да си написа оставката, ще дискутира цените на природния газ и тока? Отговорът е доста прост- тя няма никакво желание да сдава властта. От една страна, тъй като рухване на държавното управление и възможни предварителни избори биха били още по пагубни за Българска социалистическа партия. От друга, тъй като Нинова надали още веднъж ще получи опцията да е вицепремиер и министър.

А заканите явно са били единствено за замазване на очите на гласоподавателите на столетницата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР