Кори Ренауер от The Motley Fool обсъди инвестиционна стратегия, подобна

...
Кори Ренауер от The Motley Fool обсъди инвестиционна стратегия, подобна
Коментари Харесай

Уорън Бъфет инвестира милиарди в тези две акции, които имат огромен потенциал през 2024 година

Кори Ренауер от The Motley Fool разиска капиталова тактика, сходна на тази на Уорън Бъфет - задържане на акции за дълъг интервал от време.

Известният метод на Бъфет да държи акции “ ” акцентира смисъла на времето за покупка за максимизиране на възвръщаемостта.

Понастоящем портфейлът от акции на Berkshire Hathaway съдържа две акции, които съгласно анализаторите на Citi имат капацитет. При тези компании, чиято обща капиталова стойност е $24.6 милиарда, може да се следят възходящи придвижвания. Актуализираните целеви цени допускат планувано повишаване от 37% и 14% през идната година за тези акции.

Amazon

Berkshire понижи каузи си в Amazon, само че въпреки всичко резервира огромна част. Анализаторът Роналд Джоузи от Citi счита, че Бъфет може да е имал изгода от запазването на цялата позиция. Със мощната си позиция в американския бранш на електронната търговия Amazon впечатли Джоузи, изключително с връзките си с трети страни – търговци на дребно, което се отразява в възходящите продажби на реклами. Освен това Amazon Web Services (AWS) остава мощен състезател в региона на облачните услуги, със постоянна траектория на напредък макар икономическите провокации.

Coca-Cola

Според анализатора Филипо Фалорни Coca-Cola, която в този момент е един от най-големите холдинги на Berkshire на стойност над $23 милиарда, е отбелязала спад, само че има капацитет за възобновяване. Последователното повишаване на изплащаните дивиденти в продължение на шест десетилетия продължава да бъде основна атракция за тази акция, което планува обилни дивиденти за Berkshire.

Въпреки опасенията за изменящите се потребителски желания и конкурентните артикули, които оказват въздействие върху продажбите, Coca-Cola поддържа непоклатимост в размера на каузи си в Северна Америка.

В резюме, Amazon дава обилни благоприятни условия за напредък, изключително в региона на електронната търговия и облачните услуги, макар че актуалната цена на акциите му включва забележителен триумф. Силата на Coca-Cola се крие в силата на марката и стабилността на дивидентите, което предлага евентуален напредък. Въпреки това високата оценка на Amazon и провокациите пред Coca-Cola допускат нужда от деликатно обсъждане преди вложение.

Инвеститорите, които се стремят към дълготрайни облаги, биха могли да обмислят диверсифициране на портфейла си с акции на Coca-Cola, като се имат поради нейните вероятности за дял. Amazon, въпреки и обещаващ, изисква по-висока приемливост към риска заради високата си оценка.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР