Корейските производители Hyundai Motor и Kia Motors заявиха, че ще

...
Корейските производители Hyundai Motor и Kia Motors заявиха, че ще
Коментари Харесай

Hyundai и Kia ще започнат да вграждат слънчеви панели в купетата на своите автомобили

Корейските производители Hyundai Motor и Kia Motors обявиха, че ще вграждат слънчеви панели в някои коли, създадени от Hyundai Motor Group. Слънчевите панели ще бъдат вградени в горната част на купетата на колите, без значение дали са с ДВГ, хибриди или напълно електрически.

Генерираната от Слънцето електрическа сила ще се употребява за нарастване на пробега при електрическите автомобили, както и за спестовност на гориво и понижаване на нездравословните излъчвания при колите с ДВГ.



Към сегашен ден Hyundai Motor Group създава три разнообразни вида слънчеви системи за коли, включващи панели, контролери и акумулаторни акумулатори.

Първото потомство от новите устройства ще се конфигурира в хибридните коли. Подобна система може да зареди акумулаторната батерия на хибрида до 30-60%, до момента в който той е паркиран или изчаква в тапи.

Второто потомство полупрозрачни панели ще бъде толкоз фино, леко и крепко, че ще може да се вгражда на процедура във всеки панел на автомобила.



Hyundai Motor Group означи, че с повишение успеваемостта на сходни системи, електрическите автомобили могат да се трансфорат от пасивни в дейни, които сами генерират сила и я споделят/продават на другите консуматори.

Първите коли с вградени слънчеви акумулатори излизат на пазара през 2019 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР