Корейска компания потвърди разработването на много евтин електромобил. Ръководителят на

...
Корейска компания потвърди разработването на много евтин електромобил. Ръководителят на
Коментари Харесай

Идва ли краят на скъпите автомобили? И Kia пуска кола за €6000

Корейска компания удостовери създаването на доста на ниска цена електрически автомобил. Ръководителят на европейския клон на Kia Емилио Херера съобщи, че компанията обмисля опцията за произвеждане на дребен градски електрически автомобил, който би бил опция на публичния превоз.

Топ мениджърът акцентира, че градският автомобил Citroen Ami ще коства 6000 евро, а алтернативата от Kia ще бъде конкурентна с него. В изявление за Auto Express Емилио Херера загатна още, че създаването на доста на ниска цена електрически автомобил е подтикнато от пандемията от ковид и от дебюта на Citroen Ami.

Специалистът сподели, че хората се нуждаят от опция на публичния превоз, с цел да се усещат в сигурност, тъй че корейската компания е уверена в " действителния капацитет " на дребните електрически автомобили. Според ръководителят на европейския клон на Kia градските поданици ще бъдат целевата публика за новия електрически автомобил, тъй че от колата не се чака голям пробег и неповторими динамични характерности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР