Кораб на руския флот принуди украински патрулен кораб с американски

...
Кораб на руския флот принуди украински патрулен кораб с американски
Коментари Харесай

Руски кораб не пусна украински с US журналисти

Кораб на съветския флот принуди украински патрулен транспортен съд с американски публицисти на борда да отстъпи. Това се показва в отчета на телевизионния канал CNN , оповестен на 5 май в YouTube, написа Лента.ру.

Репортерът Матю Шанс отплава в Азовско море с украински военноморски моряци. Когато лодката се приближи до съветската морска граница, от военния транспортен съд се свързаха с него и издадоха предизвестие. „ Напомняме ви да спазвате безвредно разстояние “, се споделя в известието. В резултат моряците на лодката бяха принудени да се извърнат обратно.

Шанс съобщи, че по това време лодката им е била в неутрални води на към две морски благи от съветския транспортен съд. „ На хоризонта можете да видите кораба на съветската брегова защита. (...) Не можем да се приближим по-близо, тъй като в случай че го създадем, може да има прихващане от руснаците. Украинските патрулни желаят да избегнат това “, изясни журналистът.

В отчета на CNN се споделя, че съветските военни настояват, че са упражнявали напън и тормоз над украински кораби, което е провокирало безпокойствие по целия свят.

В края на април бе обявено, че патрулна лодка от клас Хамилтън на USCG е отплавала в Черно море.

Преди това стана известно за проектите на Съединени американски щати да изпратят разрушителите Доналд Кук и Рузвелт в Черно море. След телефонен диалог сред съветския президент Владимир Путин и американския лидер Джо Байдън обаче военните кораби смениха курса си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР