Кораб, който потегли в края на септември от френското пристанище

...
Кораб, който потегли в края на септември от френското пристанище
Коментари Харесай

Корабът с френска хуманитарна помощ за Украйна акостира в румънско пристанище

Кораб, който потегли в края на септември от френското пристанище Марсилия с 1000 тона филантропична помощ за Украйна, дебаркира нощес в румънското черноморско пристанище Констанца, оповестява уеб сайтът Зиаре.

Франция е провела до момента над 30 филантропични конвоя - по сухопътни и въздушни направления. Това обаче е най-голямата филантропична пратка, която Франция изпраща на Украйна от началото на съветската инвазия, отбелязва уеб сайтът, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Корабът транспортира съоръжение за гражданската отбрана на Украйна, в това число петнадесет противопожарни и избавителни машини, осем плавателни съда, съоръжение за избавяне и почистване, сглобяеми мостове и други. На борда на кораба има също съоръжение за почистване на мини, 25 тона здравна техника и 60 000 хранителни дажби. Стойността на пратката е 10 млн. евро, съобщи Българска телеграфна агенция.

След идването си в Румъния товарът ще бъде превозен до филантропичния център Сучава, намиращ се близо до границата с Украйна. Тези интервенции ще продължат до 9 октомври, заяви представителят на румънската работа за изключителни обстановки Михай Лупу, който провежда логистиката.

След това френската филантропична помощ ще бъде превозена с трен и украински камиони до бенефициентите, измежду които са градовете Чернигов, намиращ се на север от Киев, опустошен на 70 % от бомбардировките, и Одеса в южната част на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР