Копривата е едно от най-полезните растения, които природата е създала.

...
Копривата е едно от най-полезните растения, които природата е създала.
Коментари Харесай

За какво е полезна копривата

Копривата е едно от най-полезните растения, които природата е основала. Често природолечителите се майтапят, че в случай че човечеството е осведомено с нейните лечебни сили, не биха засаждали нищо друго, с изключение на коприва.

Всички елементи на копривата имат благоприятен резултат върху човешкия организъм – корена, стъблото и листата.

Вижте в какви случаи е уместно да пиете запарка от коприва, съгласно рекомендациите на световноизвестната лечителка Мария Требен.

 Чай Коприва

Продължителният банкет на отвара от растението ускорява имунната система и бори вирусните болести и бактериалните инфекции.

 Отвара от коприва

Чай от коприва лекува проблеми на пикочната система. Той сполучливо се оправя с пясък в бъбреците и пикочния мехур, както и при болестно задържане на урина. В огромна част от случаите проявлението на бъбречните болести е обвързвано с външни екземи и мощно главоболие.

Лечебната мощ на копривата се дължи на нейните кръвопречистващи функционалности. Важно е да се знае, че приемът на запарка от растението понижава наличието на захар в кръвта. Освен за пикочните пътища, копривата е потребна и за отделителната система, защото добре контролира работата на стомаха.

Доказано е още, че копривата оказва помощ и при проблеми с черния дроб и жлъчката, заболяване на далака (дори и при туморни формирания на органа). Растението „ чисти ” слузта в стомаха и дихателните органи, стомашните конвулсии и язви. Копривата има страховит резултат и върху дихателните пътища. Приемът на чай от лечебното растение оказва помощ и при белодробни проблеми.

Дори и да не страдате от горе посочените проблеми, не е ненужно всеки ден да изпивате по една или две чаши чай от коприва. Установено е, че той покачва работоспособността и концентрацията, отстранява умората и отпадналостта. Същият резултат може да се реализира и с изразходване на прясна коприва. Тя е с високо наличие на витално значимия детайл желязо, който е виновен за трудоспособността и силата в организма. Ястия, приготвени с коприва, подаряват на имат подмладяващ резултат.

Запарката от коприва е целесъобразно да се пие без захар. По предпочитание чаят може да се смеси с запарка от лайка или мента.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР