Копенхаген е най-сигурният и безопасен град в света. Това се

...
Копенхаген е най-сигурният и безопасен град в света. Това се
Коментари Харесай

Ето кой е най-безопасният град в света

Копенхаген е най-сигурният и безвреден град в света. Това се вижда от класацията на Economic Intelligence Unit (EIU) Safe Cities Index 2021.

Столицата на Дания събира общо 82,4 точки от 100 вероятни във връзка с сигурността, като оглавява класацията и по индикатора персонална сигурност и приходи. По индикатора цифрова сигурност Копенхаген се подрежда на 3-то място, по здравна сигурност е 26-ти, по инфраструктурна сигурност – 3-ти, а във връзка с екологичната сигурност е 6-ти.

На второ място в общата ранглиста се подрежда Торонто (Канада) с оценка от 82,2 точки. Третата позиция е за Сингапур с 80,7 пункта.

Топ 10 се добавя от Сидни, Токио, Амстердам, Уелингтън, Мелбърн, Хонконг и Стокхолм, написа investor.bg.

В дъното на класацията е столицата на Мианмар - Янгон. Сред градовете с най-ниска сигурност са още Карачи, Каракас, Кайро, Лагос, Казабланка, Дака, Кувейт сити, Баку и Манила.

Лидер в категорията цифрова сигурност е Сидни, а на второ място е Сингапур. Последното място в тази категория е за Янгон.

В категорията здравна сигурност преди всичко е Токио, следван от Сингапур и Хонконг, а на последно – Каракас, Лагос и Янгон.

В категорията инфраструктурна сигурност водач е Хонконг, следван от Сингапур, а последните три места са за Лагос, Каракас и Янгон.

В категорията персонална сигурност второто място е за Амстердам, а третото – за Франкфурт. Последните места са за Карачи, Лагос и Янгон.

В категорията екологична сигурност водач е Уелингтън (Нова Зеландия), следван от Торонто и Вашингтон, а на последно място са Кувейт сити, Кайро и Казабланка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР