Координационен пункт към Община Благоевград в помощ на засегнати от

...
Координационен пункт към Община Благоевград в помощ на засегнати от
Коментари Харесай

Община Благоевград и доброволци съдействат на засегнати от войната в Украйна  

Координационен пункт към Община Благоевград в помощ на наранени от военния спор в Украйна публично отвори порти в регионалния град. Той е разположен в помещението на Информационен културен център, който се намира на пл. „ Георги Измирлиев “.

За задачата са ангажирани чиновници на общинска администрация и доброволци, които да оказват подпомагане на нуждаещи се хора, напуснали Украйна.

В Координационния пункт се събират данни по отношение на благоприятни условия за настаняване – хотели, частни жилища и други Освен това посредством него ще бъде оказвано и подпомагане на бежанци за намиране на работа, за настаняване на деца в детски заведения, за оказване на здравна помощ, при положение на потребност и други

В Центъра могат да бъдат излъчени и пакетирани хранителни артикули, които ще бъдат представяни на пристигналите в Благоевград бежанци. Могат да бъдат правени и дарения на спално долни дрехи, облекла, обувки, като наложително изискване е те да бъдат нови. В пункта се събират и хигиенични материали, памперси и други

Повече информация по отношение на активността на Координационния пункт и опциите за подпомагане може да бъде получена както на място, по този начин и на тел.: 0877 011 425.

В края на предходната седмица, по предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов, общинските съветници взеха решение да бъдат настаняващи бедстващи хора от Украйна в новоизградените обществени жилища, намиращи се в квартал „ Освобождение “.

Фактът, че Благоевград стана първата Община, която показва обществените си жилища за заслон на бежанци, откри отражение и в авторитетнияевропейски информативен уебсайт. Материала може да видите тук:

.

Към този миг, вследствие на взаимни дейности от страна на локалните институции, към този момент има настанени майки с дребни деца, украински жители, в Благоевград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР