Контролните органи инспекцията по труда започват засилени проверки, насочени към

...
Контролните органи инспекцията по труда започват засилени проверки, насочени към
Коментари Харесай

Инспекцията по труда започва проверки за забавени заплати

Контролните органи инспекцията по труда стартират засилени инспекции, ориентирани към гарантиране изплащането на трудовите хонорари на служащите и чиновниците. Във фокуса на акцията попадат работодатели, за които в предишни инспекции е открито, че бавят изплащането на заплати.

Нарушенията, свързани със забавени хонорари и компенсации са съображение за премахване на участници от публични поръчки според Закона за публичните поръчки. Предвидено е обаче те да бъдат отстранени, откакто дължимите суми бъдат изплатени на служащите и чиновниците.

След представянето на доказателства за изплащането им участникът в публичната поръчка може да получи уверение за липса на нарушавания.

За първите седем месеца на годината от всички 66 940 нарушавания по трудовите правни отношения, 14 348  са свързани със заплащането на труда, като 2707 от тях се отнасят до задължението на работодателя за начисляване и заплащане на трудовите хонорари. След намесата на инспекторите по труда са изплатени съвсем 2.6 млн. лева за посочения нагоре интервал.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР