Контролът върху ситуацията в атомната електроцентрала в Чернобил сега се

...
Контролът върху ситуацията в атомната електроцентрала в Чернобил сега се
Коментари Харесай

Русия обяви, че Чернобил е под съвместен контрол

Контролът върху обстановката в атомната електроцентрала в Чернобил в този момент се реализира взаимно от съветски военни, украински експерти и националната армия (на Украйна) . Това сподели в сряда на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС

" В момента контролът върху обстановката в атомната електроцентрала в Чернобил се реализира взаимно от съветски военни, украински експерти, граждански личен състав на централата и националната армия на тази страна ", сподели Захарова.
 Зеленски упрекна Русия в
Зеленски упрекна Русия в " нуклеарен тероризъм ", напомни Чернобил

Водят се тежки сражения

Захарова акцентира, че изказванията от украинска страна за в атомната електроцентрала в Чернобил не са правилни .

Украинските управляващи обаче декларират, че не знаят какви са равнищата на радиация в атомната електроцентрала в Чернобил , защото нямат визия какво се случва там, откогато тя беше завзета от съветски войски, сподели в сряда министърът на енергетиката на Украйна Херман Халущенко .

Захарова добави, че Запорожката АЕЦ също работи обикновено , а ситуацията в град Енергодар съгласно нея " е спокойна ". " Действията на съветските военни в тази рискова обстановка бяха подбудени от нуждата да се предотврати нуклеарна провокация от украинските националисти, които явно няма какво да губят. Всъщност те бяха подготвени за това. Ето за какво съветските военни поеха контрола върху нуклеарните енергийни уреди на Украйна ", изясни тя.

Русия подхваща всички нужни ограничения, с цел да подсигурява сигурността на нуклеарните уреди в Украйна, акцентира дипломатът.

" Като притежател на развита нуклеарна промишленост, Русия е изцяло наясно с евентуалните опасности за нуклеарната инфраструктура и прави всичко по силите си, с цел да подсигурява сигурността на нуклеарните уреди на Украйна ", сподели тя.

По-рано МААЕ, която беше окупирана от съветски войски, както и за прехвърлянето на територия към Запорожската атомна електроцентрала под техен надзор.

Украинският министър на енергетиката сподели, че Украйна също по този начин няма надзор върху протичащото се в окупираната атомна електроцентрала в Запорожие , където съгласно него са ситуирани 400 съветски бойци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР