Контрадемонстранти спряха шествие на крайната десница в източния германски град

...
Контрадемонстранти спряха шествие на крайната десница в източния германски град
Коментари Харесай

Напрежение и протести в Кемниц

Контрадемонстранти стопираха шествие на крайната десница в източния немски град Кемниц довечера, съобщи ДПА, като се базира на полицията. Около 4500 участници в проявата потеглиха със забавяне и не съумяха да стигнат надалеч, защото се събраха задоволително техни съперници - почти 3500.

 
" Нашите подразделения на моменти бяха принудени да употребяват мощ. Повтаряме апела си, продължавайте да се въздържате от принуждение ", сподели локалната полиция в Туитър.
 
Въпреки че шествието на крайната десница завърши, доста от стачкуващите от двата противникови лагера отказваха да изоставен региона. Полицията ускори наличието си в региона и докара водни оръдия, с рухването на нощта.

 
По-рано през днешния ден към 1500 последователи на локалната крайнодясна група " Про Кемниц " организираха половинчасово шествие, след което се причислиха към стачкуващи, събрали се по апела на антиимигрантската, популистка партия " Алтернатива за Германия " и антиислямското придвижване " Пегида ". Германските националисти скандираха: " Ние сме народът " и " Меркел би трябвало да си тръгне ".
 
Около 3500 души се събраха на контрадемонстрация против насилието и ксенофобията покрай градската черква. Те скандираха лозунги като " Кемниц свободен от нацисти " и " Любов, а не ненавист ".-->
 
По-рано петдесетина души се събраха пред Червената кула в Кемниц за полемики и музикални осъществяване, след което организираха малко шествие с апел за успокоение в обхванатия от безредици през последната седмица град.

 
Кемниц се оказа в центъра на дебата в немското общество за чужденците, отбелязва ДПА.
 
На 26 август 35-годишен локален гражданин бе наръган съдбовно с нож. За убийството бяха арестувани двама мигранти - иракчанин и сириец.
 
Полицията не даде детайлности по случая. Слухове, в това число опроверганото изказване, че убитият немец е защитавал жена, обаче провокираха гнева на прослойки от локалното население в Кемниц.
 
Крайната десница организира няколко митинга в града през последната седмица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР