Консумирането само на една средна по големина гъба на ден

...
Консумирането само на една средна по големина гъба на ден
Коментари Харесай

Защо е полезно да ядем поне по една гъба на ден

Консумирането единствено на една междинна по величина гъба дневно може да снижи риска от рак с 45 %, откриха американски учени, представени от в. " Дейли мейл ". Експертите са проучили главно 17 онкологични разбора, оповестени в интервала 1966-2020 година. Чрез тях те се пробвали да открият вероятната връзка сред потреблението на гъби и рисковото заболяване.

Специалистите с началник Джон Ричи от онкологичния институт " Пен " стигнали до извода, че консумирането единствено на 18 грама гъби дневно понижава съвсем на половина риска от раково заболяване. Това се равнява на една четвърт до една осма от чаша, цялостна с гъби. Или на една приблизително огромна печурка.

И макар че всички гъби са способни да защищават от онкологични болести, екипът разкрил, че най-ефикасен в тази тенденция е екстрактът от гъбата шийтаке. Тя доста добре се оправя и с вирусите, които провокират рак на шийката на матката. Американските експерти предлагат при всяка опция да прибавяме гъби в нашия хранителен режим. Колкото по-големи количества, толкоз по-добре.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР