Консумирането на екстракт от спанак намалява желанието за храна натрапчивото

...
Консумирането на екстракт от спанак намалява желанието за храна натрапчивото
Коментари Харесай

Ето този прост зеленчук ще засити бързо глада ви!

Консумирането на дестилат от спанак понижава желанието за храна натрапчивото възприятие за апетит до 95%, са открили учени. Това се дължи на тилакоидите в спанака, които подтикват освобождението на хормони (лептин и други), които водят до чувство за задоволеност.

И това е забавно: Сушени плодове вместо медикаменти

В проучването хора с наднормено тегло приемали плацебо или дестилат от спанак в инцидентен ред за минимум една седмица. Нивата на кръвната глюкоза и липидите били измервани преди закуска. Четири часа по-късно участниците приемали 5 грама от екстракта и общоприет обяд. Резултатите демонстрират, че екстрактът от спанак е нараснал ситостта на хората до над два часа спрямо плацебо.
Друго неотдавнашно проучване демонстрира, че тилакоидите в спанака понижават желанието за сладки храни при дами с наднормено тегло. В това изследване участничките са взимали по 5 грама дестилат от спанак преди закуска в продължение на 3 месеца. Резултатите от това изследване сочат, че тилакоидите ускоряват отслабването с 43% и понижават хедоничния апетит до 95%. Този вид апетит, изразяващ се най-често в натрапчиво предпочитание за сладки и/или мазни, мощно обработени храни (бързи закуски), е постоянно срещаната причина за нездравословно хранене и затлъстяване.
За хората, които са приемали дестилат от спанак, е било доста по-лесно да се придържат към три хранения дневно, без да изпитват натрапчиво предпочитание за храна в промеждутъците. Те са свалили и повече килограми спрямо контролната група в края на проучването.
Спаначният дестилат работи, като забавя процеса на храносмилане. Това дава на чревните хормони повече време, с цел да изпратят до мозъка известието, че сме сити.
„ Става дума за потребление на времето, належащо за смилането на храната – изяснява проф. Шарлот Ерлансон-Албертсон, една от авторките на проучването. – Няма нищо неприятно в нашата храносмилателна система, само че тя не работи добре с модерната „ авансово сдъвкана “ храна. Тилакоидите забавят храносмилането, с което основават възприятие на задоволеност. Това значи, че можем да се придържаме към естественото си хранене, без закуски и ненужни храни като сладкиши, чипсове и други сходни “.
Източник: Healthiestblog и obekti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР