Консумацията на тиква е силно застъпена у нас. С нея

...
Консумацията на тиква е силно застъпена у нас. С нея
Коментари Харесай

Пийте тиквен сок за повишаване на имунитета

Консумацията на тиква е мощно застъпена у нас. С нея се подготвят редица разнообразни ястия. Освен това, от суровата тиква може да се изстиска и сок. Той е извънредно засищащ и потребен.

Тиквата е измежду най-богатите на витамини и антиоксиданти зеленчуци. Интересното при нея е, че е еднодомно растение, т.е. – има двата пола (мъжки и женски) на едно растение. Малцина знаят, че от тиквата може да се подготви и сок, който да бъде пит в недопечен тип. Това освен е допустимо, само че и извънредно потребно. Той разполага с всички нужни потребни хранителни субстанции и ензими.

Оранжевият сок, подготвен от сурова тиква, има високо пречистваща мощ. Той оказва помощ за изчистване на натрупваните артериални депозити и понижава риска от сърдечни болести и инсулт. Препоръчва се и против атеросклерозата.

Тиквата е извънредно богата на калций. Сок от сурова тиква, с броколи и моркови, е извънредно добра композиция за здрави кости.

Тиквата се предлага още при пептична язва. В нея е налична вярната композиция от лечебни свойства, които успокояват стомашно-чревния тракт, като лекуват храносмилателните нарушавания. А най-хубавият вид да ги доставите на организма си, е под формата на сок.

Суровият тиквен сок има и изразено диуретично свойство, употребява се при сърдечни и бъбречни отоци. Приемът му оказва помощ да се отървете от токсините и ненужните субстанции. За оптимални резултати се приема в продължение на 3-4 месеца по 1/2 кг тиква в недопечен тип. Друг вид е по 1.5 кг варена или печена тиква на денонощие. В ежедневното меню сокът от тиква може да бъде включен като детоксикираща храна.

Доказано е, че тиквеният сок ускорява неимоверно имунната система. Приемът му способства увеличение производството и работата на белите кръвни кафези.

 Тиква

При целеустремено лекуване на бъбреците постоянно се употребява не меката част, а прясно изцеденият сок от сурова тиква. Приема се по половин чаша дневно. Освен че лекува, сокът успокоява и усъвършенства съня.

В Индия тиквата има още едно приложение. Доказано е, че воден дестилат от сурова тиква, в съответствие 1:10 000, попречва размножаването на туберкулозната бактерия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР