Констанца. Експлозия в най-голямата румънска рафинерия за суров петрол доведе

...
Констанца. Експлозия в най-голямата румънска рафинерия за суров петрол доведе
Коментари Харесай

Reuters: Станала е експлозия в най-голямата румънска рафинерия

Констанца. Експлозия в най-голямата румънска рафинерия за недопечен нефт докара до гибелта на един човек, а други петима са ранени, оповестиха управляващите и компанията, която ръководи завода " Петромидия " на Черно море, предава Reuters .

Видеозаписи от близкия плаж в крайбрежния курорт Мамая демонстрират черен пушек, който се издига от региона до рафинерията, а някои туристи оповестяват, че са чули мощен гръм.

Компанията „ Ромпетрол “, съобщи, че детонацията е станала в инсталацията за пречистване на дизелово гориво и че процесите са спрени безвредно.

„ Петима наши сътрудници са откарани в Окръжната болница в Констанца и със страдание ви оповестяваме, че един човек е умрял “, се прибавя в изказване.

„ Ромпетрол “ отхвърли да разяснява евентуалните финансови вреди, само че съобщи, че пожарът е " изолиран и нормализиран ".

Реид Арафат, началник на отдела за изключителни обстановки, съобщи, че заплахата от по-нататъшни гърмежи е намаляла фрапантно, защото пожарникарите потушават пожара.

" Петромидия " се намира на брега на Черно море в Наводари, на 20 км северно от най-голямото пристанище в страната, Констанца.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР