Константин Папазов похвали своите възпитаници за представянето им на Европейското

...
Константин Папазов похвали своите възпитаници за представянето им на Европейското
Коментари Харесай

Констатин Папазов: Можем да съжаляваме, че не сме шести

Константин Папазов похвали своите ученици за представянето им на Европейското състезание за младежи до 20 години в дивизия " B ". Българите заеха седмо място. Ето какво показа опитният ментор пред bgbasket.com:

 България остана седма на Европейското в дивизия
България остана седма на Европейското в дивизия " B "

Нашите баскетболисти победиха Белгия с 64-52

" Ключът за успеха беше в характера и волята на момчетата. Независимо че тимът на Белгия е по-добър от този на Чехия, видяхте по какъв начин беше надигран. Тези хора подходиха извънредно отговорно към своята задача. Бяха безупречни в подготовката в един доста тежък лагер на Белмекен, който изисква огромна воля.

Смятам, че с цялостното си държание на Европейското състезание няма причина да се срамим от своето показване. Аз съм справедлив човек. От това, което видях, само можем да съжаляваме, че не сме шести. Никой не знае дали в един мач за 5/6 място с тима на Финландия, който е доста по-силен от нас, можеше и него да излъжем. Трябва да бъдем реалисти. Максимумът на този тим е шесто място.

Успяхме след вчерашното проваляне да се съберем и да покажем темперамент. Казах им и в съблекалнята, че аз към тях нямам никакви искания. На първия ден на лагера ги помолих да бъдат доста сърцати и виновни. Това зависи от нас. И в подготовката, която беше доста тежка, и тук в представянето си, те от самото начало демонстрираха доста темперамент. Именно въз основата на това себераздаване играхме добре в отбрана.

Безспорно е, че качествата на 20-годишните не са като при мъжете. Процентите за пукотевица са им доста по-ниски. Това дава опция една отбрана да повлияе на крайния свършек на мача. Трябва да сме удовлетворени, тъй като завършихме шампионата с позитивен баланс - пет победи и три загуби. Двете провали от Словения и Латвия са безспорни. Все още ни боли за загубата от Чехия, само че доста повече са позитивните страсти в мен. След като през вчерашния ден тимът загуби от много равносилен противник, през днешния ден съумя да се събере и да изиграе най-хубавия си мач. Това е доказателство за волята и характера.

Пожелах им оптимален брой от тях да останат да играят при мъжете. С държанието и отношението, което имат, считам, че заслужават да играят баскетбол. Казах им също, че тук са сверили часовниците и че от преобладаващи в България са видели какъв брой доста в европейски мащаб изоставаме. Трябва ужасно доста да работят и да развиват самостоятелните си качества, с цел да може баскетболът да стане тяхна специалност. Те са на прага да станат експерти. Много ще се веселя, тъй като сигурно като хора бяха доста свестни. До огромна степен и семейството оказва помощ, само че без те да го желаят няма по какъв начин да стане. Това може да е пособие в допълнение.

Преди шампионата всички сме си мечтали, че може да стане чудото, само че в действителност сме много надалеч. Всички треньори би трябвало да работим в тази посока - да се наблюдават европейските трендове, оптимален брой деца да играят баскетбол, да има по-голяма селективност. С темперамент, себераздаване и хъс можем да го докараме до седмо място. След това трябват баскетболни причини, които до някаква степен ние не притежаваме на равнището, което имат нашите противници ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР