Консорциум СЕТ завърши изпълнение на договор за рехабилитация на железопътен

...
Консорциум СЕТ завърши изпълнение на договор за рехабилитация на железопътен
Коментари Харесай

Консорциум СЕТ завърши рехабилитацията на жп отсечка Стралджа-Церковски


Консорциум СЕТ приключи осъществяване на контракт за рехабилитация на железопътен сектор Стралджа-Церковски с Директива за птиците “Национална Компания Железопътна Инфраструктура “. На публична гала за довеждане докрай на обекта, която се състоя на 18 април тази година беше прерязана лентата на обекта.На нея участваха Галина Василева, шеф на Дирекция „ Контрол на стратегии и планове “ в Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “ Транспорт и Транспортна Инфраструктура “ 2014-2020 година, Иван Бакалски, началник на проект»Пловдив-Бургас, фаза 2; в ДП»Национална компания Железопътна инфраструктура» ЕАД, Бойко Пенчев, акредитиран представител на консорциум СЕТ, господин Володя Нинов, представител на консорциум Ежис-ЕТП-Ай Си Джи ДЗЗД и Стоянка Иванова, кметски наместник на с. Церковски, община Карнобат.

Изпълненият от СЕТ контракт е осъществен със съфинансиране от Кохезионен фонд на Европейски Съюз посредством Оперативна програма “Транспорт и Транспортна Инфраструктура “2014-2020 година. Стойността му е 4 547 978,99 с Данък добавена стойност. В резултат на обновяването на 2096 метра стоманен път се редуцира времето за пътешестване по жп линията Пловдив-Бургас и се обезпечава скорост на придвижване от 130 километра в час. Реализираният план спомага за повишение на привлекателността на железопътния превоз посредством понижаване на времето за пътешестване.

При обновяването на правата консорцим СЕТ демонтира, транспортира, сортира и складира материали от стоманения път, извърши оздравителни мероприятия за оформяне на земното платно за реализиране на плановата носимоспособност, беше положен нов стоманен път, осъществено баластиране и нивелация. Контактната мрежа мрежа беше рехабилитирана, както и изкуствените уреди. При реализацията на плана са осъществени ограничения за опазване-мониторинг на качествата на повръхностните и подземни води в региона на площадката, наблюдаване, надзор и оценка на вибрациите по време на построяването на обекта, както и възобновяване на всички площи, наранени от строителството.

Консултант по плана е Ежис-ЕТП- АйСиДжи ДЗЗД.

Този план способства за осъществяване на поетите задължения на Република България за развиване на железопътната инфраструктура, постигане на европейски стандарти в сходство с политиката на Европейски Съюз и устойчиво развиване на железопътната инфраструктура. Нашият консорциум- Салчев С. П. А, Дитсманн Енергоремонт АД и Трансгео ООД потвърди, че чудесно работим в екип, даваме качество без взаимни отстъпки и съблюдаваме прецизно поетите задължения,каза представителят на консорциум СЕТ.

За изпълнителя СЕТ

Консорциум СЕТ ДЗЗД включва Салчев С.П.А, Дитсманн Енергоремонт АД и Трансгео ООД.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР