Консервативният републиканец Джим Джордан от Охайо връща Камарата на представителите

...
Консервативният републиканец Джим Джордан от Охайо връща Камарата на представителите
Коментари Харесай

Джим Джордан гласува като говорител в Камарата на представителите в опит да сложи край на вакуума в ръководството на Републиканската партия

Консервативният републиканец Джим Джордан от Охайо връща Камарата на представителите във вторник, с цел да гласоподава дали той ще наследи отстранения ръководител Кевин Маккарти и най-сетне ще постави завършек на продължителната парализа на камарата измежду дълбоки разделения на Републиканската партия.

Джордан получи основна поддръжка от тези, които се въздържаха, преди гласуването във вторник, което идва две седмици след историческото премахване на Маккарти, а съдружниците му са оптимистични, че републиканецът от Охайо може да събере 217-те гласа, от които се нуждае, с цел да бъде определен за ръководител. Но не е ясно дали Джордан може да бъде този, който сплоти разпокъсаната републиканска конференция в Камарата на представителите, като някои законодатели към момента се опълчват.

Това е по този начин, тъй като Йордания може да си разреши да загуби единствено четирима републиканци, с цел да бъде определена за ръководител, което изисква болшинство от цялостния състав. Тънкият марж е това, което докара до отстраняването на Маккарти от ръцете на група от осем бунтовници от Републиканската партия – и дребна група от републиканци в Камарата на представителите, недоволни от Джордан, също може да блокира неговото възкачване.

Но Джордан и неговите съдружници реализираха забележителен прогрес през последните няколко дни, като републиканците от Охайо изправиха скептични законодатели един на един – и съдружниците му отвън Конгреса нападнаха съперниците и заплашваха с политически последици, в случай че се изправят против любимец на републиканската партия, подкрепяща Тръмп база.

„ Трябва да вземем представител на следващия ден “, сподели Джордан в понеделник, откакто напусна закрита конференция на GOP. „ Американският народ заслужава своя Конгрес, техните представители в Камарата да работят. И това не може да се случи, до момента в който не получите високоговорител.

Съюзниците на Джордан считат, че броят на съперниците на Републиканската партия се е свил от 55-те, които в петък гласоподаваха срещу поддръжката му на трибуната, до брой измежду младежите. Един народен представител от Републиканската партия допусна, че останалите съперници са по-малко от 10.

В понеделник няколко основни въздържатели обявиха, че ще поддържат Йордания, в това число конгресмен Ан Вагнер от Мисури, която преди този момент назова Джордан „ нестартираща “.

„ Чувствам, че той може да събере всички, от умерените до ултраконсерваторите и републиканците от целия набор “, сподели конгресменът Никол Малиотакис от Ню Йорк. „ Изводът е, че би трябвало да се върнем на работа. Нямаме време за губене. "

Дори Джордан да няма гласовете при първичното гласоподаване, той може да наложи спомагателни гласове, тъкмо както направи Маккарти в 15-те кръга, които му бяха нужни, с цел да бъде определен за ръководител през януари.

Докато Камарата не избере представител, тя не може да обмисля законодателство, като даване на спомагателна военна помощ на Израел или държавно финансиране, със опасността от прекъсване единствено след месец с помощта на шестседмичното съглашение за краткотрайни разноски на Маккарти, което подтикна хода против него.

Джордан има скептици, които биха могли да му се опълчват обществено, в това число депутати от Републиканската партия, които към момента са ядосани, че дребна група републиканци изтласкаха Маккарти и по-късно се опълчиха на номинацията за представител на водача на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ, който в началото победи Джордан в конференцията на Републиканската партия със 113 на 99.

„ Не мога да подмина обстоятелството, че дребна група в нашата конференция наруши разпоредбите, с цел да се отърве от Кевин, и по-късно блокира Стив “, сподели конгресменът Дон Бейкън от Небраска. „ Нямате развой, при който аз играя по разпоредбите, а тези други хора не могат и по-късно получават това, което желаят. Това не е американско. Американците желаят почтена игра и господство на закона.

ВАШИНГТОН, ОКРУГ ОКРУГ - 9 ЯНУАРИ: Конгресменът Джим Джордан (R-OH) приказва по време на изявление пред камера покрай Камарата на представителите по време на серия от гласувания в постройката на Капитолия на Съединени американски щати на 09 януари 2023 година във Вашингтон, окръг Колумбия. По време на първия работен ден на 118-ия Конгрес след избирането на ръководител на Камарата, Камарата организира серия от гласувания на пакет от правила с параметри за Камарата на представителите. (Снимка от Anna Moneymaker/Getty Images) ВАШИНГТОН, ОКРУГ ОКРУГ – 9 ЯНУАРИ: Конгресменът Джим Джордан (R-OH) приказва по време на изявление пред камера покрай Камарата на представителите по време на серия от гласувания в постройката на Капитолия на Съединени американски щати на 09 януари 2023 година във Вашингтон, окръг Колумбия. По време на първия работен ден на 118-ия Конгрес след избирането на ръководител на Камарата, Камарата организира серия от гласувания на пакет от правила с параметри за Камарата на представителите. (Снимка от Anna Moneymaker/Getty Images) Анна Мънимейкър/Гети изображения/ФАЙЛ

Представителят Марио Диас-Баларт от Флорида сподели, че възнамерява да продължи да поддържа Скалис на пода. „ Можете да си спомните, че имахме избори; индивидът, който завоюва, беше индивидът, с който бях “, сподели той в понеделник, като в същото време предизвести, че всевъзможни опити за напън върху него ще имат противоположен резултат.

Няколко републиканци – в това число от региони, извоювани от президента Джо Байдън – отхвърлиха да кажат в понеделник вечерта дали биха дали своят вот за Джордан на Народното събрание.

Поддръжниците на Джордан приканиха конференцията да се сплоти към него – даже тези, които последваха Маккарти и се опълчиха на Скализ.

Представителят Скот Пери от Пенсилвания твърди, че тези, които са ядосани, не би трябвало да се изправят против Джордан, тъй като той поддържа Маккарти и Скализ.

„ Чувствата са засегнати “, сподели Пери. „ Но Джим нямаше нищо общо с това. Така че би трябвало да отдадат гнева си, в случай че щете, на тези, които считат, че го заслужават – само че сигурно не Джим Джордан.

Кристин Уилсън, Морган Римър и Сам Фосъм от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР