Консервативната и антиимигрантска Словенска демократическа партия (СДП) спечели парламентарни избори,

...
Консервативната и антиимигрантска Словенска демократическа партия (СДП) спечели парламентарни избори,
Коментари Харесай

Антиимигрантска партия победи на изборите в Словения

Консервативната и антиимигрантска Словенска демократическа партия (СДП) завоюва парламентарни избори, които се организираха през вчерашния ден в Словения. Втора по гласове е лявоцентристката партия " Листа на Марян Шарец ", която до момента не е била парламентарно показана, осведоми БНР.

Словенска демократическа партия получава 25 % от гласовете. Това сочат резултатите от преброяването на съвсем всички бюлетини. На второ място е лявоцентриската " Листа на Марян Шарец " с 12,7 % от гласовете, следвана от Социалдемократите с 10 на 100 и Партията на модерния център с 9,7 на 100.

Тъй като нито една от политическите сили не преодолява 40-процентната преграда, нужна за сформиране на независимо държавно управление, следва словенските политици да договарят за коалиция.

Лидерът на въпросната дясна, антиимгрантската партия Янез Янша съобщи:

" Ще създадем всичко, с цел да съставим устойчиво държавно управление, което да следва ползите на Словения. Ще приветстваме всеки, които би се осмелил да реализира това, в случай че ние се провалим. Независимо дали в държавното управление или в съпротива, Словенската демократическа партия ще работи за положителното на Словения и на словенския народ ".

Повечето от словенските партии обявиха преди изборите, че надали ще вземат участие в кабинет, ръководен от СДП. Това си желание удостовери и Марян Шарец след обявяване на резултатите.

" В този миг бих желал да поздравя спечелилият в тези избори, само че ние заставаме зад казаното по време на акцията. Не се виждаме в коалиция с СДП. Пожелаваме им триумф в това им начинание ", сподели някогашният артист и някогашен кмет Марян Шарец от лявоцентристката партия " Листа на Марян Шарец ", която до момента не е била парламентарно показана.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР