Конопеното олио се смята за една от малкото суперхрани. Високата

...
Конопеното олио се смята за една от малкото суперхрани. Високата
Коментари Харесай

Най-здравословната мазнина е конопеното олио

Конопеното олио се счита за една от дребното суперхрани. Високата централизация на омега мастни киселини в естествения артикул има многочислени здравословни изгоди за организма. Тази просвета е позната на човечеството от дълбока античност и е необятно публикувана в националната медицина на доста народи.

Наскоро Световната здравна организация разгласява в собствен бюлетин, че конопеното олио е най-здравословната лой заради съвършено уравновесеното ѝ съответствие на Омега-6 и Омега-3 мазнини. В чудодейния естествен артикул то е 3 към 1. Олиото доста покачва имунната система, бори възпаленията и даже пази кожата от нездравословното въздействие на слънчевите лъчи.

Семената от конопено олио съдържат 80 % незаменими мастни киселини. Тази централизация не се среща в пряк артикул от нито едно друго маслодайно растение. Също по този начин в конопеното олио има високо наличие на есенциални мастни киселини. Те са извънредно потребни за целия организъм, само че самият той не може да ги създаде, а би трябвало да ги одобри извън.

Те спомагат за предотвратяването на сърдечно-съдови болести, високо кръвно налягане и висок холестерол, а даже и на артрит и рак.

Също по този начин тези мастни киселини с изключение на за предварителна защита служат и за действието и развиването на мозъка и нервната система. Редовната консумация на конопено олио заздравява клетъчните мембрани, заздравява кожата и подхранва косата.

 Кожа и коса

Друго потребно свойство на лековитата лой е заздравяването на костите и ноктите. То се употребява и за директно лекуване на екзема. Скорошни проучвания са посочили, че има съвсем чудодеен резултат против атопичния дерматит. Честата му приложимост удивително понижава сухотата, сърбежа и спомага за цялостното усъвършенстване на кожата.

Наред с другите потребни съставки в конопеното олио има високо наличие на витамин D, необходим за калциевата всмукване, както и витамин Е. Растителната лой отстранява предменструалния стрес и има несравними противовъзпалителни свойства.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР