Конопеното масло с години е било сравнявано с канабиса и

...
Конопеното масло с години е било сравнявано с канабиса и
Коментари Харесай

Безбройните здравословни ползи на Конопеното олио

Конопеното масло с години е било сравнявано с канабиса и неговите психотични въздействия върху индивида. И въпреки предразсъдъците по отношение на неговите здравословни изгоди, развиването на медицината и изследователската активност стартират да трансформират мирогледа на хората.

Маслото е превъзходен източник на висококачествени хранителни субстанции и изгодите му за здравето на индивида са доста.

Полезно е за поддържане здравето на сърдено-съдовата система с помощта на съдържащите се в него омега-6 и омега-3 мастни киселини. Тези хранителни субстанции играят значима роля в доста биологични процеси, предотвратявайки развиването на редица дегенеративни болести.

Така алфа-линоленовата киселина, която е омега-3 мастна киселина, е от значително значение за попречване на сърдечно-съдови болести, артрит, депресии. Консумацията на конопено масло също понижава стойностите на неприятния холестерол.

Освен това конопеното масло е с потвърдени изгоди за здравето на кожата, косата и ноктите. То поддържа и хидратира епидермиса, облекчава и положения на раздразнения и сърбеж с помощта на своите противовъзпалителни и антиоксидантни качества.

Олиото от коно лекува напуканата и суха кожа с лекост, подхранва кожата и усъвършенства циркулацията на кръвта. Също по този начин предотвратява преждевременното стареене на кожата, както и лекува сполучливо положения на псориазис, екзема, акне.

 Конопено семе

Положителното въздействие на конопеното масло върху скалпа и косата е също потвърдено и изпитано. То усъвършенства кръвообращението в региона, има противовъзпалителен резултат, както и оказва страховит резултат при проблеми с косопада.

Конопено семе съдържа есенциални мастни киселини, в това число докозахексаенова киселина (DHA), които са нужни за развиването на мозъка. А съществуването на DHA е от решаващо значение и за здравето на мозъка, както и за ретината на окото, изключително през първата година от живота на индивида.

Консумацията на конопено олио от бременни дами пък дава доста здравословни изгоди за развиващият се към момента мозък на плода.

Наличните мастни киселини в конопеното масло предизвикват поддържането на здрав интестинален тракт.

Конопеното масло се състои от 25 % протеини, с помощта на които се обезпечават оптималните потребности за тялото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР