Конопът е ценен, заради бързия си растеж, здравината си и

...
Конопът е ценен, заради бързия си растеж, здравината си и
Коментари Харесай

Лечебни свойства на конопа

Конопът е скъп, поради бързия си напредък, здравината си и потребните семена.

Конопеното семе има доста лечебни свойства. Богато е на витамини и минерали, източник на протеини за организма и потребни хранителни субстанции. Действа антибактериално, болкоуспокояващо, противораково, употребява се и срещу очни болести.

Помага за здравето на сърцето, понижава кръвното налягане, усъвършенства кръвообращението. Помага за балансирането на равнищата на холестерола. Достатъчно е да се взема по една супена лъжица дневно.

Конопените семена се употребяват в редица билкови предписания за проблеми със стомаха, язва, колит, като успокояват и пазят лигавицата на стомаха. Могат да бъдат потребни и при нередовна менструация. Помагат и при отоци.

 Конопено Семе

Предимството на конопените семена е, че могат да се ядат сурови. Също по този начин от тях може да се прави мляко, да се подготвя чай. Може да ги смесите в блендер с какъвто и да е плод. Сурови или смлени, семената могат да се употребяват в салати, шейкове, тестени произведения.

Конопеното масло се извлича от суровото конопено семе и е богат източник на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Съдържа калций, желязо, фосфор, магнезий, цинк, мед. Подпомага храносмилателната система, употребява се и при проблеми с отделителната система, при задържане на вода. Поддържа хормоналния баланс. Дава сила и жизнеспособност на организма.

Когато се обработва и съхранява вярно, конопеното масло е извънредно потребно за кожата, защото се всмуква бързо от нея. Особено в случаи на акне или екземи, както и при суха, напукана кожа, при слънчево изгаряне, ожулвания. Хидратира кожата, има противовъзпалителен и успокоителен резултат. Богато е на антиоксиданти.

Конопеното олио може да се употребява в салати и други храни, само че не е уместно за пържене.

Днес конопът се употребява при направата на разнообразни артикули, които можете да откиете в здравословните магазини. Може да се приема като хранителна добавка за цялостното здраве на тялото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР