Конкурсът Семейството с най-много деца, който ще се състои в

...
Конкурсът Семейството с най-много деца, който ще се състои в
Коментари Харесай

Търси се: Най-многодетното семейство в България

Конкурсът " Семейството с най-вече деца " , който ще се състои в границите на самодейността " Седмица на брака " , търси фамилията с най-вече деца в България, оповестяват уредниците от съдружие " Асоциация общество и полезности ", което инициира отбелязването на Международната седмица на брака у нас през 2012 година.

Оттогава насам самодейността се разраства с всяка последваща година, посредством присъединяване и поддръжката на уважавани персони и организации, представители на институции, църквата, медиите, бизнесмени и съидейници на Седмицата на брака у нас.

За 10 години българите са се стопили с 840 хиляди, сочат първите резултати от преброяването на популацията, провело се през есента. В отчет на Организация на обединените нации от 2009 година България е сложена измежду десетте страни с най-бързо застаряващо население в света, показват уредниците.

За да способства за поощряване на раждаемостта у нас и посвещението към колегата и децата, " Седмица на брака " започва конкурс " Семейството с най-вече деца " . Двойки с три и повече деца по време на брака си ще могат да вземат участие, като изпратят фамилна фотография и споделят какво са за тях фамилията и децата. Целта е образецът и споделеното от фамилиите да въодушеви и други да осъществен фантазията си за по-голямо семейство.

Крайният период за присъединяване в състезанието е 8 февруари на страницата на самодейността в обществената мрежа. На 9 февруари споделеното от участниците ще бъде оповестено на страницата в албума " Моето огромно семейство ", където всеки ще може да гласоподава за тях. Две фамилии ще получат награди. Едната ще бъде за фамилията с най-вече деца по време на брака си, а другата - за фамилията, събрало най-вече лайкове на фотографията. Победителите ще бъдат оповестени на 13 февруари.

Инициативата в България е част от Международната седмица на брака, която се организира всяка година, от 7 до 14 февруари, в над 25 страни по света. Нейната цел е да сплоти публичните старания за поощряване на брака и фамилията и да помогне на съпрузите да обръщат повече внимание един на различен и да не взимат брака си за даденост. Тя е придружена от голям брой събития за сегашни и бъдещи фамилии, конкурс към фамилните, практични провокации за задълбочаване на близостта сред съпрузите, осведомят уредниците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР