Конкуренцията в този период от годината е много голяма. Търговец,

...
Конкуренцията в този период от годината е много голяма. Търговец,
Коментари Харесай

Богомил Николов: Реалните намаления са в порядъка на 10-20 до максимум 30%, останалото е фантастика

" Конкуренцията в този интервал от годината е доста огромна. Търговец, който не съумее да предложи някакво понижение, някаква акция, най-вероятно няма да продава. Този интервал на пониженията стартира да се усилва. Преди десетина години говорехме единствено за един ден понижения, след това за " черен уикенд ", по-късно целият месец стана месец на пониженията. Виждаме, че доста търговци започнаха по-рано да афишират акциите си. Не могат да дочакат " черния петък ".
Този коментар направи пред БНР Богомил Николов, изпълнителен шеф на Асоциация " Активни консуматори ".

Дори да има лъжливи практики, потребителите елементарно могат да ги обезвреждат, в случай че отделят малко повече време да изследват пазара, безапелационен е Николов.

" Трябва да се научим не да вървим на лов за понижения, на лов за проценти, когато пристигна акцията, а просто да гледаме цените и да съпоставяме – както сред обособените търговци, по този начин и във времето обратно. "

Богомил Николов поучава " да си съставим лист на желанията " и да знаем какво тъкмо желаеме да си купим, като следим въпросните артикули, които са ни значими.

" Ние също имаме домашно като консуматори. Не би трябвало да вървим неподготвени и да си даваме парите. "

Големите надписи за понижения във физическите магазини целят да привлекат купувача да премине прага на магазина, " пък там към този момент каквото стане ", означи още Николов.

Той дефинира " всевъзможни понижения от порядъка на 50-60-70-80% " като фантастика.

" Реалните понижения са в порядъка на 10-20 до най-много 30%. Всичко нагоре е просто търговски трик, който желае да ни притегли на мястото за търговия. "

Богомил Николов изясни, че има търговци, които подвигат цените повече от 30 дни преди " черния петък " и разчитат, че като пристигна, ще могат да покажат 50 или 60% понижение, " просто тъй като са си удвоявали цените преди този момент и то изцяло законно ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР