Конкретно решение за нови по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19

...
Конкретно решение за нови по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19
Коментари Харесай

Новите мерки ще са ясни чак в четвъртък, влизат в сила дни по-късно |

Конкретно решение за нови по-строги ограничения против разпространяването на COVID-19 в страната следва да бъде взето. То ще бъде оповестено от здравния министър Костадин Ангелов на постоянния брифинг в четвъртък. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев след среща в Министерството на здравеопазването.

В София и региона най-вероятно ограниченията ще влязат в действие от събота, от понеделник вероятно ще бъде въведени в цялата страна.

От думите на Кунчев стана ясно още, че до момента в който няма мнение на Европейската организация по медикаментите, зелените коридори за имунизация няма да бъдат възобновени. " Проверяват се няколко случая с тежки странични реакции след имунизация ", добави той. 

Всичко, което проучим на наше равнище, го изпращаме на Европейската организация по медикаментите, с цел да се вземе най-точното решение. Когато има случай на нежелана реакция, според от аутопсията, ние набираме съответните специалисти в региона, с цел да дадат способеното си мнение, което лишава време. Решението ще е общоевропейско дали може да се употребява тази ваксина и от кой миг може да кажем, че е безвредна. Дотогава тя няма да се употребява, добави той. 

Директорът на РЗИ-София  изясни, че не се обмисля въвеждането на КПП-та. 

" Ще бъде конкретизиран броят на клиентите, които могат да влизат в комерсиалните вериги. " Зелените коридори " за възрастните хора няма да отпаднат. Утре ще има съвещание на Областния щаб на столицата. Ще бъдат написани ограниченията и ще стане ясно по кое време ще влязат в действие. За момента не се планува затваряне на паркове и наложителни маски навън. Следим непрекъснато данните и реагираме съгласно обстановката ", каза още Пенчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР