Конкретни политики и край на противопоставянето, реваншизма и контрареваншизма. Това е

...
Конкретни политики и край на противопоставянето, реваншизма и контрареваншизма.
Това е
Коментари Харесай

ДПС искат да чуят конкретни политики, за да решат дали да подкрепят ГЕРБ

Конкретни политики и завършек на опълчването, реваншизма и контрареваншизма.

Това е изискването на Движение за права и свободи, с цел да поддържа първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, посочи водачът на придвижването Мустафа Карадайъ пред президента Радев по време на консултациите на " Дондуков " 2. В сходство с член 99, алинея 1 на Конституцията, президентът организира съвещания с представителите на парламентарните групи в новоизбрания 48-и парламент. Консултациите с първата и втората политическа мощ,  и към този момент минаха, като сред тях имаше една седмица разстояние.

Диалог и съгласие. Това е квинтесенцията за излизане от политическата рецесия, респективно и от останалите рецесии, акцентира неведнъж в изявлението си Карадайъ.

" Диалог с предварителни условия, червени линии, розови линии, или каквито и да са линии, мъчно би създал какъвто и да е артикул. Диалог с разграничителни линии, учредени на реваншизма и омразата, мъчно ще създаде артикул. Затова ние от Движение за права и свободи на напред във времето слагаме разговора. Засега сме на стадий диалози, еднообразно си приказваме с всички, само че предварителните червени линии или условия значително минират това диалозите да не могат да прераснат в разговор. За първия мандат най-голямата парламентарна група има право да предложи министър-председател, само че ние чакаме да чуем политики. Ако се предлага реваншизъм и контрареваншизъм, в случай че се предлага политика на разделянето, ние не бихме подкрепили тази политика заради една доста елементарна причина - тя е нездравословна за българските жители и страната ", отговори на въпрос на Радев, обвързван с поддръжката на Движение за права и свободи за първия мандат, той.

Именно въз основата на този принцип, акцентира водачът на Движение за права и свободи, партията му ще подходи и при възможен втори и трети мандат.

Мустафа Карадайъ изрази признателност към служебния кабинет и непряко към президента поради желанията на държавното управление да не внесе в Народното събрание проектобюджет за 2023, а  на действието на актуалната фискална рамка за настоящата 2022 година.

" Ако си позволим да отворим бюджета и да го превърнем в политически инструмент... В момента при бюджета след трите предизборни промени за една година, дългът е, жестоко казано, 15 милиарда на година. В тази неразбираема обстановка и без ясна политическа отговорност, без ясно болшинство, в случай че се внесе бюджет, доста елементарно с избирателен популизъм завещаният дълг от 15 милиарда може да стане 30-35 милиарда. Тогава се пита в задачата - каква е цената на този дълг, можем ли да си позволим подобен дълг? И тези, които в този момент претендират да взимаме този дълг - какво е тяхното виждане за връщането му? ", сподели той.

Карадйъ индиректно се обърна и към политическите си съперници, акцентирайки, че ДПС има ясни хрумвания за правосъдна промяна и битка с корупцията , внасяло е законопроекти в предходните парламенти, само че не е срещало поддръжка, а само празна изразителност.

На собствен ред президентът Радев бе много къс спрямо диалозите с ГЕРБ и " Продължаваме промяната ". Той още веднъж акцентира значимостта от сформиране наредовен кабинет, който да се оправи с значимите задания пред страната . За по-малко от две години българите гласоподаваха 4 пъти за парламент. Общото сред тези избори е че гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия, която да може да ръководи сама. Не дадоха опция за лесни обединения.

Въпреки това жителите чакат техните проблеми да бъдат решавани стабилно и дейно. Това значи постоянно държавно управление, подкрепено от болшинство, което да поеме отговорността да ръководи в нелеки времена. Да предприеме промени с дълготраен небосвод и за стопански напредък, и за рационализация на страната ", посочи президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР