Конгресмен Кевин Маккарти беше преизбран като лидер на републиканците в

...
Конгресмен Кевин Маккарти беше преизбран като лидер на републиканците в
Коментари Харесай

Съюзник на Тръмп бе преизбран за лидер на републиканците в Камарата на представителите

Конгресмен Кевин Маккарти беше избран отново като водач на републиканците в Камарата на представителите, долната камара на Конгреса на Съединени американски щати. Преизбирането му е изненадващо, само че то е и самопризнание от съпартийците му за цялото управление на републиканците в камарата за това, че на изборите през ноември болшинството на демократите в нея беше понижено, съобщи АП.

Преизбирането стана на закрито съвещание според противоепидемичните правила.

Маккарти нямаше никаква конкуренция. След бързо миналото гласоподаване, присъстващите са станали на крайници и му ръкопляскали, съобщи добре информиран източник, поискал анонимност.



Преизбирането на републиканеца от Калифорния бетонира реномето му на човек, кадърен да оцелява политически, който надви над съперниците си и подписа съюз с президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, с цел да възроди възможностите си един ден да стане ръководител на камарата, отбелязва АП.

"Нашата страна е изправена пред невъобразими провокации ", сподели той след преизбирането си и добави, че републиканците в камарата са "най-сплотените и изпълнени с сила " след постигнатия от тях исторически политически триумф на изборите.

Републиканците в камарата не видяха необикновен в смисъл в това да сменят управлението си, в случай че нито един член на Камарата на представителите от тяхната партия не загуби конкуренцията за преизбирането си.

Временният ръководител на Сената, 87-годишният републиканец от щата Айова Чък Грасли, се е заразил с ковид, предадоха организациите, като се позоваха на негово известие в Туитър. По думите му той се усеща добре и ще продължи да работи от у дома.
Грасли заема четвъртия по значимост пост в държавната подчиненост на Съединени американски щати.

"Уолстрийт джърнъл " отбелязва, че поради самоизолирането той за пръв път от 27 години ще пропусне гласоподаване в горната камара на Конгреса на Съединени американски щати. Той е републиканецът с най-дълъг стаж в Сената.

По информация на Университета "Джонс Хопкинс " в Съединени американски щати от началото на пандемията са регистрирани 11,3 милиона случая на заразяване с ковид, а 248 227 души са умряли. И по двата индикатора те са преди всичко в света.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР