Конгресът за избор на нов президент на Българския футболен съюз

...
Конгресът за избор на нов президент на Българския футболен съюз
Коментари Харесай

Лудогорец, Локомотив Пловдив и още 88 клуба са изпратили нелегитимни делегати на конгреса на БФС

Конгресът за избор на нов президент на Българския футболен съюз от 12 октомври 2021 година е извършен в голямо нарушаване на Устава. Това е заключението на Софийски градски съд, след което късно нощес стана ясно, че всички решения от общото заседание са били анулирани, научихме от dsport.

90 клуба, измежду които първенецът на България - Лудогорец, и пловдивският Локомотив, не са излъчили постоянни делегати, които да могат публично да съставляват клубовете за вземането на най-важното решение в българския футбол.

Член 38 точка 2 от Устава на БФС гласи, че всеки един от излъчените делегати би трябвало да е член или да взе участие в управителния орган на клуба, който съставлява.

„ Разградчани “ са изпратили своя състезателен шеф - Георги Караманджуков, който обаче не е регистриран като подобен в Търговския указател.

Казусът със „ смърфовете “ е още по-фрапантен, тъй като на конгреса тимът бе показан от притежателя си по това време - Христо Крушарски. Оказва се обаче, че писмено той към този момент няма нищо общо с Локомотив. В Управителния съвет на клуба е неговият племенник, който има същото малко име и фамилия.

Сред професионалните клубове, които също са били в нарушаване, са още Септември Симитли и Литекс, а всички останали са от аматьорските равнища.

Цели 17% от участниците на въпросния конгрес са били в нарушаване на Устава. В това число е и Георги Градев, който трябваше да съставлява Балкан Варвара. Той обаче не бе позволен в Зала 1 на НДК, както гласи правилника, а причините му в съда са били, че БФС е приложило селективно това предписание, пренебрегвайки го за останалите 89 делегати.

БФС има период от 2 седмици, с цел да апелира решението на Софийски градски съд пред апелативния орган в столицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР