Конгресът на Съединените американски щати призова администрацията на Джо Байдън

...
Конгресът на Съединените американски щати призова администрацията на Джо Байдън
Коментари Харесай

Републиканци в Конгреса призоваха Байдън спешно да прехвърли на Украйна необходимите оръжейни системи

Конгресът на Съединените американски щати прикани администрацията на Джо Байдън незабавно да трансферира на Украйна оръжейните системи, нужни за победа над съветските нашественици в пълномащабната война, стартирана непредизвикано от Путин на 24 февруари, съобщи Факти.

„ Сегашното съмнение на администрацията на Байдън и някои от нашите европейски съдружници при даването на сериозни оръжейни системи на Украйна намирисва на слабите политики през 2021 година, като да вземем за пример повдигането на глобите за „ Северен поток 2 “ или неосигуряването на американски Stinger-и преди пълномащабното навлизане ”, се споделя в изказване на републиканците Майкъл Маккол и Майк Роджърс, оповестено на уеб страницата на Комисията по външни работи към Камарата на представителите.

Американски чиновници означиха, че „ макар че тези политики не съумяха да овладеят този спор, актуалната колебливост и въздържание ще го удължат, коствайки живота на украинците “, съобщи УНИАН.

„ Време е държавните управления на Байдън и Шолц да последват образеца на нашите английски и източноевропейски съдружници – танкове Leopard 2, ATACMS и други високоточни муниции с огромен обхват на деяние би трябвало да бъдат утвърдени неотложно “, споделиха Маккол и Роджърс в изказване.

На 18 януари също стана известно, че Украйна е получила следващ пакет военна помощ от Латвия. Новият пакет съдържа зенитно-ракетни системи Stinger, хеликоптери, картечници с муниции и дронове.

Позицията на американската администрация да не дава на Киев оръжие, с което да може да удари дейно Крим, където са ситуирани хиляди съветски бойци и съветски военни бази търпи развиване и е допустимо Съединени американски щати да даде на Украйна въоръжението, нужно за освобождението на Крим, написа в. „ Ню Йорк Таймс “, съобщи OFFnews.bg.

Според изданието Вашингтон смекчава позицията си, а смяната във визията на Щатите идва от убеждението, че в случай че Украйна потвърди на Москва, че нейният надзор над Крим е заплашен, това ще укрепи позициите на Киев в бъдещи договаряния.

Другият фактор за смяна в американската позиция е отслабналите страхове, че Кремъл ще отговори с потребление на тактическо нуклеарно оръжие, въпреки специалистите и служителите във Вашингтон да предизвестяват, че такава заплаха въпреки всичко остава.

Както отбелязва „ Ню Йорк Таймс “, Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО „ отпускат белезниците “, които сами си бяха поставили и започнаха да доставят на Украйна Javeliny и Stinger, Противовъздушна отбрана системи Patriot, бронирана бойна техника и даже западни танкове. Американски публични лица разискват с украинските си сътрудници потреблението на оръжия, доставени от Съединени американски щати, от ракетни системи HIMARS до бойни транспортни средства Bradley за възможното им ориентиране към мъчно извоювания надзор от съветския президент Владимир Путин върху сухопътния мост, който действа като сериозен маршрут за доставки, свързващ Крим с Русия пред окупираните от Москва Мелитопол и Мариупол.

В същото време Съединените щати приключват нов огромен пакет с военна помощ за Украйна, чиято стойност може да доближи 2,6 милиарда $, оповестява Асошейтед прес. За първи път в пакета се плануват 100 бойни машини Stryker и най-малко 50 бронирани машини Bradley, които ще дадат на украинските сили безвредно и по-бързо напредване по фронтовата линия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР