Конфронтацията е хранителна среда за некадърни политици. Това каза президентът

...
Конфронтацията е хранителна среда за некадърни политици. Това каза президентът
Коментари Харесай

Първанов: Конфронтацията е хранителна среда за некадърни политици

Конфронтацията е хранителна среда за некадърни политици. Това сподели президентът Георги Първанов (2002-2012) във Велико Търново, където показа новата си книга " Пътуване към паметта. Разкази за политиката ".

Според него, когато няма действително ръководство се търси конфликт. Подчерта, че борба в политиката постоянно е имало, само че не в такава степен, както в този момент.

Първанов напомни по какъв начин макар непримиримите несъгласия сред Национална движение „Симеон Втори" и Българска социалистическа партия, през 2005 година е било основано единно държавно управление, а през 2009 година, когато Борисов е поел властта с доста закани към тройната коалиция - всичко е отминало.

" Има заплаха в една каша, в която обвиняванията вървят от всички и във всички направления, да се размие отговорността ", сподели Първанов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той изрази безпокойство, че поради борбата е допустимо и идващият парламент да не излъчи държавно управление. На въпрос дали е подходящо да се приказва за Президентска република, Първанов отговори, че е за засилени президентски пълномощия, само че в този момент не е време за промени в Конституцията.

По отношение на поръчката за нова лява партия, ръководена от някогашния министър-председател Жан Виденов, Първанов разяснява, че Виденов е човек с висока организационна просвета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР